Fernlund: Han kan slå Nuncio från ledningen

TRAV

Volstead satte straffsparken – nu väntar Jubileumspokalen.

Kan han finta upp Nuncio på läktaren och sätta den i krysset?

Inte alls omöjligt.

Volstead imponerade stort på mig när han för några veckor sedan vann ett lopp i Eskilstuna. Trots att han blev väldigt ivrig i ledningen så hade han styrka och mod att försvara sig. Efter den insatsen blev han megafavorit i Gulddivisionen på Rättvik, i Ego Boys Minne, och hedrade Dalarnas stjärnhäst med att vinna enkelt. Nu blev loppet väldigt bekvämt för Volstead, som direkt tog hand om ledningen och sedan fick bestämma tempot med Örjan Kihlström. Ett prov utan större värde, men det märks att Volstead är ordentligt på tårna för dagen. I defileringen, innan loppet, lekte han bråkstake och var inte helt överens med Örjan Kihlström. I loppet la han dock energin på helt rätt saker, och tjänade ytterligare 150 000 kronor.

Möte mot Nuncio

Nu väntar Jubileumspokalen på Solvalla, där han får möta hela trav-Sveriges kelgris Nuncio och det kan bli en härlig duell. Daniel Redén valde bort Solvallas storlopp med Propulsion, och det gör Jubileumspokalen till en match mellan Stefan Melanders superstjärnor.

Nuncio får givetvis gälla som favorit, men jag kan lova att det inte blir någon läggmatch. Får Volstead ett bättre spår än stallkamraten, och kan komma till ledningen, så säljer han sig oerhört dyrt. Volstead springer en 1.10-tid, och då blir det verkligen ingen enkel match för årets Elitloppsvinnare. Vi leker med tanken att Volstead lottas till spår tre, och Nuncio spår sju. Då lirar jag Volstead, alla dagar i veckan. Han är extremt bra – och inte många hästar i världen slår honom utvändigt.

Hursomhelst: Vi får en riktig fartfest på Solvalla om en och en halv vecka, den saken är helt säker.

Kan det bli större?

Sommartravet avslutades på Rättvikstravet – och vilken avslutning. Vann finalen gjorde Hans R Strömberg, tillsammans med megaskrällen Olympic Torch och äger hästen gör Strömbergs grannar i Rättvik. Det var total eufori i vinnarcirkeln efteråt, och Hans R:s häst har lyft sig flera nivåer sedan han börjat tävla utan skor på hovarna. Strömberg hade även On Track Piraten, som var tvåa i Gulddivisionen. Snacka om höjdardag, på hemmaplan. Kan det bli större?

Förstapriset i Sommartravets final: 300 000 kronor.

Med tanke på det höll loppet ingen högre klass. Varför anmälde inte fler tränare till Sommartravets final? Mycket märkligt.

Till sist: Mattias Djuse hade favoriten i Sommartravets final, Minnestads Dubai, men blev grovt störd i första sväng då Conrad Lugauer inte körde efter reglerna och störde hästen till galopp. Surt för Djuse, men han har en häst som kommer igen. Var så säker.

Dock tråkigt att bli utstraffade med galopp, på grund av en motståndares iver.

Patrik Fernlund