”Vet inte riktigt vad man ska tro”

Publicerad 2016-10-07

En ny härva med kobolt-dopning kan vara på väg att brisera i Frankrike.

Inom kort uppges franska travförbundet släppa bomben.

– Det går rykten om att flera hästar har åkt dit med för höga värden av kobolt, säger svensk-franske tränaren Anders Lindqvist till Trav365.

Det var under torsdagskvällen som bloggaren Patrick Sjöö i sin blogg på Travronden skrev att nya franska dopningfall är att vänta.

Enligt Sjöös säkra källor från Frankrike ska det handla om minst två hästar som visat höga värden av kobolt – samma substans som stjärntränaren Fabrice Souloys hästar åkt dit för.

Troligtvis blir detta nya kobolt-avslöjandet officiellt i morgon från det franska travförbundet”, skriver Patrick Sjöö, bland annat.

Svenske travtränaren Anders Lindqvist, med bas i Frankrike och som i folkmun kallas ”Frankrikeexperten”, berättar för Trav365 att han hört rykten, men att inget officiellt kommit ännu.

”Går alltid rykten”

– Jag har försökt söka i det här, det går rykten, men det har inte kommit ut någon information ännu, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Vad är det för rykten som går?

– Att det är flera hästar som har åkt dit med för höga värden av kobolt, men tyvärr så blir det ju alltid ryktesspridning och man vet inte riktigt vad man ska tro. Jag ligger lågt än så länge, men följer utvecklingen med spänning, säger Anders Lindqvist.

Det var i början av september som nyheten kom om att flera av den franske stjärntränaren Fabrice Souloys topphästar åkt dit i dopningkontroller, det handlade bland annat om Your Highness vid dennes seger i Oslo Grand Prix och Un mec d´Heriprés tredjeplats i Elitloppet