Experten: ”Är en riktig flygmaskin”

Foto: ATG Play
Caddie Lisieux hade lekstuga på V86

avChristoffer Wickman

TRAV

Hon har gjort bort sig som jättefavorit både till E3 och Svenskt Trav-Oaks.

Men för kusken Kenneth Haugstad har hon aldrig galopperat och under onsdagskvällen tog Caddie Lisieux karriärens sjunde seger.

– Det är en flygmaskin, sa experten Kristian Huselius i TV12 efter loppet.

Proffstränaren Roger Walmann har inte gjort det till någon hemlighet att han håller det treåriga stoet Caddie Lisieux högt, väldigt högt.

Men i de större loppen har hon inte haft någon tur i år – milt sagt.

Hon har, som jättefavorit, gjort bort sig i uttagningsloppen till både E3 och Svenskt Trav-Oaks, och senast på V75 blev hon diskvalificerad för trängning.

Under onsdagskvällen fick dock kretsen kring hästen lite plåster på såren – då hon väldigt enkelt vann den andra V86-avdelningen och tjänade 100 000 kronor.

”Vilket tryck hon har”

Caddie Lisieux har gjort bort sig med galopp i tre av karriärens 13 starter, men för norske Kenneth Haugstad har hon aldrig galopperat. Trots att ekipaget i kväll hamnade en bit bak i fältet, så var segern aldrig i fara. Caddie Lisieux rundade sina konkurrenter plättlätt ute i spåren under slutrundan.

– Det är en fantastisk fin häst när hon fungerar så här. När det strular så blir man lätt lite stressad. Jag går inte ifrån att hon är en av de bästa som jag tränat på Stosidan, sa tränaren Roger Walmann efter loppet.

I tv-studion blev Caddie Lisieux utnämnd till V86-sändningens ”Extra” av experterna.

– Det är en flygmaskin, det är något extra. En härlig märr och vilket tryck hon har, sa experten Kristian Huselius.
Här kan du se loppet