Talangen avled – så hedras han

TRAV

Lindberg: ”Det här är ett jättefint initiativ”

Foto: Joakim Sandkvist.

Svensk Travport instiftar ett stipendium till minne av travtränaren Joakim Sandkvist.

Sandkvist gick hastigt bort, bara 28 år gammal, under en motionstur.

– Det här är ett jättefint initiativ från Halmstads tränarförening och det kändes självklart för oss på Svensk Travsport att bidra och jag är stolt över att få vara med i juryn, säger Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport.

Det är Halmstadtravets tränarförening, som var Joakim Sandkvists hemmabana, som kommit med förslaget att instifta ett nytt årligt stipendium till minne av travtränaren som hastigt gick bort 2014.

Sandkvist var ute på en motionstur då hans hjärta stannade och trots alla försök som gjordes gick hans liv inte att rädda.

Nu har Svensk Travsport valt att lyssna på tränarföreningens förslag och instiftar ett årligt stipendium till Joakims ära.

Stipendiet på 50 000 kronor kommer delas ut för första gången under 2016.

Framtidsnamn för den svenska travsporten

Stipendiet kommer att gå till till en proffstränare som är max 35 år gammal, som i Joakims anda anses lovande och ett framtidsnamn för den svenska travsporten. En jury kommer besluta om vem som blir vald.

I år består juryn av Patrik Nygren (ordförande i Halmstads tränarförening), René Jensen (sportchef Halmstadtravet), Marika Eriksson (hästskötare) och Johan Lindberg (generalsekreterare Svensk Travsport).

– Det här är ett jättefint initiativ från Halmstads tränarförening och det kändes självklart för oss på Svensk Travsport att bidra och jag är stolt över att få vara med i juryn, säger Johan Lindberg i ett pressutskick.

2016 års stipendiat kommer att avslöjas under Halmstadtravets Sprintermästarmeeting lördag 9 juli och stipendiet delas ut den 29 augusti då den tävlingsdagen sedan tidigare är planerad att genomföras till minne av Joakim.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav