”Det här sätter guldkant på tillvaron”

TRAV

Sjukpensionären Thomas Isaksson om känslorna efter storvinsten på V75

1 av 4 | Foto: Thomas med mamma Ulla. ”Hon betyder väldigt mycket”, säger han.

Sjukpensionären Thomas Isaksson, 54, trodde att han vunnit 100 000 kronor på V75 med sin mamma.

Men när han loggade in på kontot var det 500 000 kronor – tack vare V75 Boost.

Sedan dess har ingenting varit sig likt.

– Det här sätter guldkant på tillvaron, säger han.

Söndagen den 26 juni i år kommer sjukpensionären Thomas Isaksson sent att glömma.

Det var då han, tillsammans med mamma Ulla, spelade in över 500 000 kronor på V75. Först trodde han att de hade spelat in omkring 100 000 kronor, men när han loggade in på sitt spelkonto såg han att det var hela 500 000 kronor.

Thomas hade nämligen valt att spela tilläggsspelet Boost villket innebar att vinsten mångdubblades.

Dagarna efter vinsten har ingenting varit sig likt för Thomas, som i vanliga fall lever ett ganska stillsamt liv i sin hyreslägenhet i Norrahammar.

– Det har varit mycket ståhej. Har inte du ringt så har det varit andra telefonsamtal. ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har varit här. Det har varit gratulationer från vänner och bekanta. Hälsningar via Facebook och sms. Det har inte varit en lugn stund kan man säga.

– Jag var i Jönköping igår och till spelbutiken Cigarrimporten som var ensamma på V75 för något år sedan. Killen där kände igen mig direkt. Jag brukar vara där och spela och köpa andelsspel. Han sa direkt när jag kom innanför dörren; här kommer en kändis, säger han och skrattar.

Hur känns det med alla reaktioner?

– Det kul. Andy Warhol har sagt att alla människor får 15 minuter berömmelse. Det här är är väl mina 15 minuter.

Hur ser ditt liv ut annars?

–  Jag är sjukpensionär och rullstolsburen. Jag är handikappad sedan födseln. Jag lever mitt vanliga liv och försöker vara så aktiv som jag kan i den mån det går. Vissa dagar mår jag sämre på grund av mitt handikapp och då tar jag det lugnare och håller mig hemma. Jag har mycket värk och så.

– Innan jag blev sjukpensionär, för några år sedan, jobbade jag med ekonomi i 20-25 år. Det var mycket löner och bokföring.

”Vi lever vårt vanliga liv”

Vinsten förändrar inte livet för Thomas, som lever på pension, men för honom är det ändå skönt att veta att han har en buffert.

– Jag har det jag behöver. Men mamma uttryckte det bra; det här sätter guldkant på tillvaron. Jag har inga planer just nu, jag får smälta det här lite och se vad jag kan hitta på.

– Mamma och jag resonerar ganska lika. Vi är rätt vanliga människor. Vi lever vårt vanliga liv. Det är inte så att saker och ting ändras helt plötsligt för det här.

Har ni hunnit fira något?

– Lite smått, men det är i liten skala. Vi köpte bakelser och sedan hade Hans G Lindskog med sig tårta. Mer än så har det inte blivit ännu. Vi får fira ordentligt och gå ut och äta. Jag har inga direkta planer men något måste vi hitta på.

Är det du som fått med mamma på trav och spel?

– Jag har nog dragit igång det intresset. Pappa spelade en del men jag tror att det var jag som drog igång intresset i familjen. Vi hade ett spelbolag där vi var fem stycken som spelade ihop i många år. Det vann vi lite på genom åren och fick sju rätt med rätt så bra utdelning. Det är inte första gången jag får sju rätt på V75, men det är första gången jag vann så här mycket pengar.

– Det bolaget trappades ner genom åren. Vi körde säkert i 15 år, men sedan när det blev långt mellan vinsterna så hoppade en efter en av. Mina föräldrar hade en andel men när min pappa gick bort för några år sedan behöll mamma en andel. När de andra hoppade av var det bara jag och mamma kvar. Vi pratade om hur vi skulle göra. Jag sa att jag skulle fortsätta spela, då sa mamma att vi kunde göra ett mindre system ihop. Så då forsatte vi i mindre skala, berättar han.

Vad säger hon nu efter den här vinsten?

– Det är klart att hon är stolt och glad. Det är bekanta till henne som hört av sig både på det ena och det andra sättet. Det här väcker uppmärksamhet. I och för sig la jag ut det här på Facebook i söndagskväll – så då spred det ju sig. Man är så glad, och nöjd när man får alla rätt.

”Betyder väldigt mycket”

Thomas berättar att han och mamma Ulla, som bor i samma hyreshus, har en fin och speciell relation.

– Hon betyder väldigt mycket. Jag är rätt så ensam. Jag har inte så stort umgänge med vänner eller släkt. Mamma står mig närmast, både socialt och praktiskt. Vi har levt med mitt handikapp i familjen i alla år. Mamma har varit med hela tiden. Vi har betydligt starkare band än alla andra.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel