Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Eskilstuna.

Lördag 2 juli.

✓ DD-1

Rankning: 2–5–4–1–3–8–10–9–12–7–6–11.

Kommentar: Makethemark har imponerat stort och fortsätter att bara vinna och vinna. Det kan vara så enkelt att han bara fyller på segerraden ytterligare för han har ett löphuvud av guld och bara sträcker på sig när han blir utmanad. Har ändå lite feeling att det kan bli tufft då utmanarna är flera och riktigt bra i den här fina E3-finalen.

Urchin var jättebra som tvåa efter just Makethemark i uttagningen och spurtade vasst och såg ett tag ut att hinna fram. Erik Adielsson har valt att köra honom av Svante Båths båda hästar. Har bättre läge nu än i försöket och intressant. Stallkamraten Louie Brodde var helläcker när han gled undan till sin fjärde raka seger senast och är snabb ut och har ett kanonläge. Kan mycket väl spåra runt om. Algot Zonett har hög kapacitet och är stark. Visade senast vid segern att han är på väg tillbaka i form igen och Bergh i storlopp har vi lärt oss att det är värt all respekt. Ingen blir förvånad om han sätter dit Algot Zonett som vinnare.

Policy of Truth var också finfin vid segern i uttagningsloppet och helt klart rätt sort som räknas tidigt. Till sist stormvarning för en smällkaramell och det är Mindyourvalue W.F. som Robert Bergh säger har väldigt stort kunnande i sig och hästen har gjort strålande lopp på slutet, senast stark efter galopp.

✓ DD-2

Rankning: 6–3–2–4–7–8–12–9–5–1–10–11.

Kommentar: Tellmeastory har svarat för topplopp sedan han kom till Veijo Heiskanen. Vann V75 i övertygande stil från dödens näst senast och var gången efter tapper som knappt slagen tvåa efter en tung löpning. Är ingen snabbstartare och får ofta tuffa löpningar men är stark och går hela vägen in i mål. Hamnar han bara inte alltför illa till kan han mycket väl bara krossa det här gänget.

Värst emot är nog stallkamraten Othello Face. Han såg kanonfin ut vid V75-segern senast, förvisso efter en perfekt resa i rygg på ledaren. Öppnar snabbt och har ett fint läge. Wollafur har också gått bra en längre tid i V75 där han har vunnit och senast var han tapper efter ett lopp i dödens. Kan sänka allt i spurten. Oki Doki Face är kapabel och avgjorde enkelt i V75 senast efter en perfekt resa. Är given vid ytterligare gardering.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav