”Jag har räddat deras Elitlopp”

Foto: Travfansens ”krav” – Lutfi Kolgjini i Elitloppet
TRAV

Travfansen vill se Lutfi Kolgjini i Elitloppet.

”Ludde” tror sig veta varför.

– Jag brukar sätta fart på det, jag har räddat Elitloppet då jag satt fart på skiten, säger han till Trav365.

Vi kommer allt närmare Elitloppet, endast tio dagar återstår innan loppet går av stapeln på Solvalla.

Ännu ingen Lutfi Kolgjini med i loppet – till många travfans stora besvikelse.

I Trav365:s omröstning vem de helst ser tar direktplatsen till Elitloppet genom seger i Gävle på lördag så leder Lutfi Kolgjini och Mosaique Face den omröstningen i överlägsen stil.

I omröstningen på Trav365 vem läsarna helst ser får en inbjudan till Elitloppet, av alla hästar som ännu inte är klara för storloppet och där man endast kan välja ett alternativ, är det hård kamp mellan Mosaique Face, Royal Fighter, Papagayo E. och Tycoon Conway Hall.

Röstningarna talar i varje fall sitt tydliga språk – travfansen ”kräver” att få se Lutfi Kolgjini i årets Elitlopp.

”Till för flagghästar”

– Det är trevligt att folk vill ha med mig i Elitloppet, visst är det trevligt att det är så. Jag tycker personligen att Mosaique Face borde varit inbjuden för länge sedan, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Är du besviken över att han inte är inbjuden?

– Nej, Markus Myron sköter sitt jobb och jag sköter mitt jobb, men rimligen borde han varit inbjuden redan när han vann försöket till Olympiatravet. Elitloppet är dock till för flagghästar, utfyllnadshästar och roliga hästar, så har det alltid varit.

Varför tror du att så många vill se dig i Elitloppet?

– Jag brukar sätta fart på det ju, det har jag gjort flera gånger, jag har räddat deras Elitlopp då jag satt fart på skiten. Det tenderar annars till att bli catchdrivers över det hela, lägga sig till rätta lite snyggt och prydligt, jag har satt fart både med Raja Mirchi, Mosaique Face, Going Kronos och så vidare. Folk tycker det är kul.

”Tyvärr ett skitspår”

Men än är det inte för sent att få se Lutfi Kolgjini i Elitloppet, på lördag har han chansen att på egen hand skaffa sig en rosa biljett om Mosaique Face vinner i Gävle. Men ”Ludde” är skeptisk.

– Allting är jättebra med honom, han känns fin på alla sätt och vis, men vi lottades tyvärr till ett skitspår och han är bortlottad kan man säga. Han kan bara komma in i loppet om det blir fruktansvärt överpace. Mosaique Face kan inte kännas bättre än vad han gör, men jag kommer köra ett normalt lopp med honom.

Gör du några ändringar till lördagens start?

– Jag sparar nog fötterna på honom och låter honom tävla med skor runt om, det kommer bland annat Oslo Grand Prix och så vidare som han är inbjuden till.

Om du inte vinner med Mosaique Face på lördag men får en inbjudan till loppet, vad svarar du då?

– Det får jag ta ställning till då, det beror helt och hållet på vad hästen gör på lördag, säger Lutfi Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav