Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Spelstopp: 19.20

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Öppet stolopp som kräver några streck inleder.

Tipsettan

I jämna lopp är det nyttigt att titta på omständigheter som inte syns direkt i programmet. Stallform är en sådan faktor och Jörgen Westholms hästar presterar just nu aldrig förr. Feeka S.E. kommer från detta formstall och tillsammans med Oskar J Andersson vann hon  på ett fint sätt senast. Med dessa parametrar inräknade blir Feeka S.E. vår förstahäst.

Motbuden

Brilliance har vunnit fem av 14 starter. Hon borde kanske vunnit senast för att få fullt godkänt men hade inte startat på tre månader. Räkna med bättre insats nu. Beauty Cash var bra senast och ska inte räknas bort trots sitt tolftespår.

Skrällbudet

Xanthis Amber har fin form men ett tråkigt spår som gör att hon inte blir så betrodd.

Spetsbudet

Bianca Am kan nog behålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Brilliance.

✓ V86-2

Loppet

Omgångens två bästa spikar kommer tränas av Timo Nurmos och körs av Jorma Kontio (och har Cantab Hall som pappa). Den första kommer här.

Tipsettan

Ceasar Sisu inledde lovande som treåring men avslutade säsongen tidigt och fick sedan en lång paus innan han i början av maj gjorde comeback på bästa sätt genom att leda runt om på en låg 12-tid. Han följde upp det med en stark insats från dödens som tvåa. Med två lopp i kroppen är han säkert redo för riktiga stordåd och med passande läge tror vi att han snabbt hittar till ledningen och blir svårslagen.

Motbudet

Robin Roof är en fin häst som vinner snart.

Skrällbudet

Defy Anything kan få en smörresa invändigt.

Spetsbudet

Defy Anything och Kendra Silvio kan öppna snabbt, men bägge slåss väl på sin höjd om att få ryggen på Ceasar Sisu som sitter i spets efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Sambuca Knight.

✓ V86-3

Loppet

Lång distans och relativt få hästar utspridda över tre volter innebär att de flesta får chansen.

Tipsettan

Beppe Am radade segrar i vintras men sedan kom han av sig i segerstaplandet. Han hade helt enkelt sprungit på sig en hel del pengar och började möta mer jämnbördigt motstånd. De osäkra tendenserna han visade tidigare ser man nu sällan och Beppe Am är nu redo för att ta ytterligare ett steg uppåt i klass. Insatserna på sistone har varit fina och med rätt resa kan han nu inleda ett ny segerrad.

Motbuden

Scampi har en oroande resultatrad, men vanligtvis räknas han i ett sådant här lopp på ren kapacitet. U.P.W.Sund har faktiskt som bäst en andraplats på årets elva starter. Men det är inget representativt

resultat. Han håller skaplig form och gillar förutsättningarna. Christoffer Eriksson kör U.P.W.Sund för första gången.

Skrällbudet

Quite Windy trivs tillsammans med Maria Törnqvist.

Spetsbudet

Lincoln Lawyer leder sin volt och bör kunna ta ledningen. Släpper Kontio sedan? Lincoln Lawyer har gått i spets en gång och då vann han.

! Statistik­vinnaren

Scampi.

✓ V86-4

Loppet

Fint stolopp för den övre klassen.

Tipsettan

Bethel Hanover har absolut toppform nu och kommer med två raka segrar i raden. Vanligtvis går hon i ledningen och vinner de flesta loppen därifrån. Men hon har större register än så och kan vinna även från köposition. Men det saknas inte bra motstånd så för att Bethel Hanover ska kunna vinna krävs det en topprestation på nytt.

Motbuden

Trinity Zet har i årets två starter fått gå utvändigt om Roses Glory. En gång lyckades hon faktiskt plocka ner denna från spets, men senast fick hon ge sig som tapper tvåa. Eftersom hon inte är någon snabbstartartare finns det risk för tung resa på nytt. Evin Boko vann Derbystoet i fjol. Hon har varit bra i årets bägge starter och får säker-

ligen en fin säsong.

Skrällbudet

Kommer Coco de Vie ha ett skrällodds? I så fall platsar hon under denna rubrik. Hon kan i vart fall vinna.

Spetsbudet

Jeepster är raketsnabb, men borde väl släppa åt lämplig konkurrent?

! Statistik­vinnaren

Evin Boko.

✓ V86-5

Loppet

Jämnt lopp och måla på kupongen med yviga drag.

Tipsettan

Nästan alla har rimlig segerchans och överst i ranken hamnar Bucks To Burn, kanske lite för att han nu inte körs av Örjan Kihlström och har en rad som skrämmer bort favoritspelarna. Spelvärdet är med andra ord högt, för det rör sig om en fin häst som kommer

synas mer och mer under säsongen. Han har öppnat skapligt bakom bilen förr utan att ha laddats iväg. Från spår två får han en fin resa oavsett och han kan mycket väl vinna, men strecka så många ni kan.

Motbuden

Duke of Mearas vann enkelt senast på bra vis.

Skrällbudet

Milady Amok hade krafter kvar senast och kan öppna.

Spetsbudet

Orutinen är hög och för fem av hästarna är det debut bakom bilen.Milady Amok öppnade snabbt och säkert senast och kan lyckas ta ledningen även från spår sju.

! Statistik­vinnaren

Jaguar Hill är obesegrad och har tjänat mest.

✓ V86-6

Loppet

Minst rutin och ett av de sämre spåren till trots, tips-ettan är så pass bra att hon nog vinner ändå.

Tipsettan

Caddie Lisieux är helsyster med ingen mindre än förra årets Kriterievinnare Readly Express. Hon verkar, precis som sin bror, fått både oerhörd styrka och ett fantastiskt löphuvud. På fyra starter har hon tre segrar och en andraplats och ofta har hon gått i dödens. Det lutar åt att Kenneth Haugstad sänder fram efter en bit och blir hon inte släppt till ledningen så blir det väl dödens på nytt, men det klarar hon som sagt av.

Motbuden

Undine var med och tampades mot kulltoppen redan i fjol och står sig kapacitetsmässigt väl i detta sällskap nu när hon enbart möter ston. Ulf Ohlsson kör henne för första gången. Gloria Boko har aldrig

missat prispallen på fem starter och såg väldigt fin ut senast då hon fick en sen lucka efter invändig resa. Hon är med där framme igen.

Skrällbudet

D’laina var positiv senast och får nog en smygresa.

Spetsbudet

M.T.Lara Croft sticker till ledningen men släpper sedan till lämplig utmanare?

! Statistik­vinnaren

Caddie Lisieux.

✓ V86-7

Loppet

Repris från Drottningpokalen?

Tipsettan

Princess Face var påställd till förra starten som var finalen av Drottningpokalen och fick då gå barfota. Efter en lite mer tveksam

inledning på säsongen (där många började prata om att Princess Face passerat sin peak) satte hon alla belackare på plats med en säker ”spets och slut”-seger. Återigen har hon spetsläge och då de startsnabbaste konkurrenterna har plats utvändigt om henne är nog taktiken given. Hon kan vara en tänkbar spik, men vi väljer att gardera.

Motbuden

Amity gjorde ett väldigt starkt lopp senast men blev förvisso slagen av vår tipsetta. Nu har hon läge för att hamna i vinnarhålet och därifrån har hon en smaskig platschans. Spoil Me såg tokladdad ut senast och vinner säsongens första lopp snart

Skrällbudet

Tro Lo Lo stred oerhört tappert senast. Nu har hon ett lämpligt smygläge och kusken kör med bra tajming.

Spetsbudet

Princess Face är väldigt kvick ut och motståndarna har nog respekt för henne efter senaste insatsen och låter Kolgjini köra till ledningen utan större bråk.

! Statistik­vinnaren

Faye Bros.

✓ V86-8

Loppet

Nurmos verkar ha trimmat sin Trabant rejält. Utan oförutsett motorhaveri vinner han på nytt.

Tipsettan

Trabants stamtavla får de mest svårflörtade stamboksbläddrarna

att mjukna och kanske till och med dra en smula på smilbanden.

Mycket bättre här-stamning går nämligen inte att ha. Han är bror till bland annat 08,9-travaren Panne de Moteur och insatsen han gjorde senast, efter ett sju månader långt tävlingsuppehåll, visade att även Trabant verkar fått en stor dos av släktens blåa blod. Han var fullkomligt lysande då han vann på en topptid med en 09-avslutning på småkladdig bana. Om inte den prestationen tog knäcken av honom vinner han igen.

Motbudet

Takestwoforatango har varit mycket bra på slutet.

Skrällbuden

Jeppas Pointer och Swimming Pool vid stor gardering.

Spetsbudet

Trabant sitter i spets efter 400 meter åtminstone.

! Statistik­vinnaren

Ninepoints Googoo.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav