Se bilderna: Så blir Solvallas nya startbil

1 av 4 | Foto: Den nya startbilen kommer ha plats för nio personer ur Solvalla-publiken.
TRAV

Här är de nya bilderna på Solvallas nya startbil.

Bilen är specialbyggd för att några ur publiken ska kunna åka med och uppleva trav på nära håll.

– Den är inte färdigbyggd än, men den kommer att kosta runt 1,2 miljoner kronor, säger Mats Rosén, tillförordnad vd på Solvalla.

I samband med Jubileumspokalen på Solvalla den 17 augusti är det premiär för Solvallas nya startbil. Bilen är världens första startbil för travpublik.

Bilen kommer att ha nio sittplatser som ger passagerarna möjlighet att följa starten och hästarna under loppen. De besökare som vill åka med köper en biljett och följer sedan med publikvärden ut till startbilen innan det är dags för start. Planen är att besökare kommer att kunna åka med i alla lopp.

Under onsdagen avslöjade Solvalla nya bilder på hur bilen kommer att se ut. Trav365 var på plats och fick även åka med i Solvallas startbil.

–  Det är en helt egen konstruktion. Det finns startbilar där man haft möjlighet att åka med, men det här är den första som är specialbyggd, säger Mats Rosén, tillförordnad vd på Solvalla.

– Det kommer att bli samma startförfarande som det är nu, man släpper fältet, sen åker startbilen in på innerplan och parkerar vid vårt måldomartorn. Där får man följa resten av loppet, fortsätter han.

Vad kostar bilen?

– Den är inte färdigbyggd än, men den kommer att kosta runt 1,2 miljoner kronor.

Solvalla kommer att fortsätta satsa på travnära upplevelser och det här är bara en av deras satsningar.

– Vi har redan stallbacksvisning, tandemlopp och så vidare, men vi, och Svensk Travsport, har köpt in varsin simulator "Monty Python", som vi kommer att placera på Ströget. Där får besökarna sitta i en sulky och försöka köra ett travlopp, för att få en känsla om hur kuskarna har det.

Simulatorn kommer till Solvalla den 29 mars. Men något datum när den kommer att tas i bruk är ännu inte bestämt.

Se klippet HÄR – Trav365 åker med i startbilen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Trav