Satte sex tipsettor: ”Jättekul så klart”

Sportbladets Christoffer Wickman om snygga rankningen på V86: ”Hoppas det hjälpte några läsare”

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Christoffer Wickman satte sex tipsettor i sina V86-tips i onsdagens V86 i sista stund. Han utnämnde bland annat Västerbo Grosbois till omgångens bästa spel.
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Sportbladets Christoffer Wickman satte sex tipsettor i sina V86-tips i onsdagens V86 i sista stund. Han utnämnde bland annat Västerbo Grosbois till omgångens bästa spel.

TRAV

Sportbladets expert Christoffer Wickman rankade V86 på sex rader.

Det efter sex tipsettor.

– Hoppas det hjälpte några läsare på traven, säger han.

Under onsdagskvällen kördes det V86-tävlingar på Solvalla och Jägersro, och en som var rätt ute i omgången var Sportbladets tipsexpert Christoffer Wickman.

Sportbladet vässade tipsservicen i sista stund på V86 och V75 med 30-årige Wickman så sent som i början av februari, och redan andra veckan visade han sig på styva linan.

Wickmans rankning till onsdagens V86-lopp höll toppklass, och frågan är om någon rankade V86-raden snyggare.

”Inte ofta man prickar så många”

Sportbladets expert satte sex tipsettor, och rankade in den rätta V86-raden på sex rader, eller om ni så önskar, så rankade han in den rätta raden för 1 krona och 50 öre.

Hästarna som rankades först av Wickman var i tur och ordning Ultimate Wine (34%), Largo (18%), Opalis (46%), Lil Belinda (6%), Alpha Peak (47%) och Västerbo Grosbois (29%).

– Jättekul så klart, oavsett spelprocent på hästarna så är det inte så ofta man prickar in så många tipsettor i en och samma omgång, säger Wickman, som var extra nöjd med att ha sexprocentaren Lil Belinda överst i rankningen.

– Jag trodde en del på Chapter N.Deo på förhand i det loppet, men hon blev ju struken. Lil Belinda hade väl inte direkt glänst i Finland, men jag tyckte ändå hon gått rätt vettigt och hon var prisvärd i det här loppet, ett i ärlighetens namn rätt billigt lopp. Jag hade fått information om första jänkarvagn, det i kombination med det fina utgångsläget och Kenneth Haugstad upp gjorde att hon lades högst i rankningen, som bortglömd.

”Han var ju hemskt bra”

De två vinnarna i V86-omgången som inte Wickman lagt högst upp i rankningen var Jamie Oliver (9%) och Sharp Dream (33%), de hade lagts trea respektive tvåa i rankningen. Rauno Pöllänens Västerbo Grosbois utnämnde experten även som V86-omgångens bästa spel, och betalade ut drygt tre gånger på vinnarspelet.

– Det var verkligen läge för honom nu, med bra spetschans över kort distans och han var ju hemskt bra, säger Wickman.

Vad säger du om din rankning?

– Det var väl bra, och jag hoppas det hjälpte några läsare på traven, det har kommit en del mail så det verkar så, och det gläder mig. Rankning är ju inte allt, man ska ju lyckas lägga det berömda pusslet rätt också, men visst är en bra rankning en bra bit på väg. Vill också nämna min kollega Erik Pettersson, som jag alltid bollar med inför V86 och V75.

På fredag kommer det nya tips från Wickman med fullständig rankning i Sportbladet, då till V75-omgången på Solvalla. Redan nu kan experten avslöja ett par roliga tipsettor.

– 11 Geisha Sund (V75-1) och 6 Euklid A.T. (V75-2) är väl de roligaste tipsettorna, men det finns ett par riktigt intressanta lågprocentare som ligger högt upp i rankningen i flera V75-lopp så håll utkik, säger Christoffer Wickman.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN