”Han skulle skära av mig armar och ben”

TRAV

Med 400 meter kvar till mål satt de sist – och hade 40 meter fram till täten.

Då presenterade Victoria Fame och Oskar J Andersson årets upplopp alla kategorier – och vann 250 000 kronor i V75-5 på Bergsåker

– Det var det sjukaste jag varit med om, jag kanske aldrig mer kommer åka så fort över ett upplopp, säger kusken Oskar J Andersson.

Oskar J Andersson, 19 år, har haft ett magiskt år och framgångarna bara fortsätter. Under lördagen körde han det amatörtränade stoet Victoria Fame i V75-5, Lasse Lindbergs Minne, på Bergsåker. Det började illa, då Andersson var för tidig över startlinjen och fick två veckors avstängning. Men i det andra startförsöket gick det bättre, och ekipaget fick en bra start. Men det som till en början av loppet såg så lovande ut förvandlades snabbt till katastrof då hästen drogs längre och längre bak av trötta hästar.

”Ruskigt grymt”

Med 400 meter kvar till mål satt hästen sist – och hade minst 40 meter fram till den ledande favoriten Braås Palema. Men Andersson tog sig loss och spurtade förbi alla hästar med sitt sto som nu tjänat över 600 000 kronor på en månad. Med 20 meter kvar till mål bjöd kusken på en ordentlig segergest – inför den jublande publiken.

– Jag var ganska säker på att Per-Emil Henriksson (tränare till hästen) skulle skära av mig både armar och ben för jag fick verkligen inte sitta fast. Men som hon gick! Helt otroligt. Det var det sjukaste jag varit med om, jag kanske aldrig mer kommer åka så fort över ett upplopp. Det var grymt, ruskigt grymt. Jag vill tacka min kompis Per-Emil som gav mig chansen bakom en fantastiskt fin och formtoppad häst, säger Oskar J Andersson.