Talangens första förlust i karriären

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Foto: aln

Nio raka segrar – sen tog det stopp.

Love You More kunde, knappt men säkert, hålla undan till seger före segerstaplaren Global Midnight.

–  Det blev ett häftigt lopp och det var två bra hästar, sa segerkusken Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.

Från start laddade Kenneth Haugstad allt vad det gick med sin Love You More och kunde köra sig till ledningen på den första långsidan. Värste motståndaren, Åke Svanstedt med segerstaplaren Global Midnight, kom bra igenom från bakspår. Så bra att ekipaget hamnade utvändigt om Love You More. Resterande delen av loppet skulle bli en duell mellan dessa hästar – och kuskar.

Svanstedt: En kanoninsats

In den sista svängen såg båda hästarna starka ut och det stod och vägde upploppet ner. Global Midnight, med nio raka segrar i bagaget, stred tappert, men orkade inte plocka ner ledaren från den utvändige positionen.

– Global Midnight var bra, det är tufft att gå i dödens på värsta konkurrenten. Jag tyckte hästen gjorde en kanoninsats, kommenterade Åke Svanstedt loppet.

”Åke sa grattis”

Vann loppet gjorde således Kenneth Haugstad och Love You More.

– Det blev ett häftigt lopp och det var två bra hästar. Jag kände runt sista sväng att det fanns möjligheter, men Åkes häst stred fantastiskt bra hela vägen in. Åke sa grattis efter målgång och ja sa tack. Hon är en fantastiskt häst det här, sa han och konstaterade:

– Jag är tacksam för att jag får chansen att köra den här hästen.

”Har tittat på det”

Efter loppet blev det snack på Åbys stallbacke om att Haugstad och Love You More skulle ha brutit ut på upploppet och därmed stört Svanstedts häst. Något som måldomaren på banan dementerade.

– Vi har tittat på det här och vår bedömning ut är att Åke Svanstedt kan köra för fullt på sin häst, utan att korrigera henne över upploppet, berättade han.

Publicerad: