Wangle: ”Snacka om en häftig prestation”

TRAV

Global Raceway och Southwind Feji imponerade.

V75-omgången på Axevalla var intensiv och riktigt sevärd.

En perfekt uppladdning inför julbordet.

Jag har tjatat lite på slutet att skrällarna uteblivit.

Med all rätt.

Men under V75:s uppesittarkväll på Axevalla blev det härliga race och då kom även skrällarna.

Dollar Access chockade många genom att spurtvinna från rygg på ledaren i V75–3 och Simb Senta skrällde rejält för Thomas Dalborg.

Det gjorde att utdelningen på V75 blev skyhög. Axevallas långa upplopp kräver många offer – ofta överspelade favoriter.

Mer race på Axevalla framöver.

Nu summerar vi omgången – sedan önskar jag alla en God Jul!

Omgångens bästa prestationer – och sämsta:

Global Raceway: Herregud, vilken insats. Tredjespår första 500 metrarna och sedan fram utvändigt ledaren. Sedan då? Jo, hästen krossade ledaren, stack ifrån och kunde stå emot en frenetiskt spurtande Cash Valley. Stefan Persson firade sin födelsedag i ”bajken” för första gången bakom Global Raceway och det blev en härlig present. Hästen var överlägsen och det var omgångens prestation.

Southwind Feji: Trettonde segern i år. Det finns inte så mycket att säga egentligen, men som hästen ser ut är häftigt att beskåda. I slutsvängen, när Micke J satte in slutstöten sa det bara pang och hästen kopplade greppet med 20–30 meter – direkt. Det är en segermaskin som kommer klättra högt, hela vägen till sto-eliten.

Dollar Access: Slog klorna i topphästar som Scellino Luis, Cocktail Fortuna och Origa Tilly och hade överlägset bäst krafter kvar när luckan kom. Hästen har varit en följetong under lång tid. Att nu familjehästen fick avsluta året med seger, på V75, var häftigt att se. Det är bara att gratulera kretsen kring hästen, och även gratulera Klas Olsson som vann sin första V75-seger.

Cikoria Frazer: Tredjespår lång väg fram till dödens och krossade ledaren, tog över och såg ut att gå mot seger, liknande Global Raceway. Men hästen fick tillslut ge sig mot skrällen Simb Senta... Dock var det ett heroiskt lopp och hästen såg bättre ut än någonsin.

Persos Smokie: Höll på att ta ihjäl Stefan Söderkvist gång på gång när hästen var vrålhet i rygg på ledaren och knockade kusken flera gånger under loppet. Men hästen var verkligen överladdad för dagen och det sa bara pang när luckan väl kom på upploppet. Detta är en kapabel häst som jag tror kommer klättra genom klasserna. Nicklas Westerholm har i alla fall fått ruskig form på hästen.

Coktail Fortuna: Var spelad till jättefavorit och skulle bara vinna enligt ”alla”. Men hästen hade inte sin bästa dag och var aldrig i närheten av att vinna. Såg ut som att hästen inte trivdes på banan och det var en favorit som svek.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75