Jagar femte raka segern: ”Komplett”

Erwin och Stefan Söderkvist
Erwin och Stefan Söderkvist

Åtta segrar på tio startar.

Det är femårige Erwins resultat hittills på travbanan.

På lördag jagar han femte raka segern på V75.

– Det är en komplett häst, säger tränaren Christer S A Karlsson.

Amatörtränaren Christer S A Karlsson, med Årjäng som hemmabana, kan ha fått fram en riktig ”reklamhäst”.

Det i femårige Erwin som efter tio startar hittills i karriären är fortsatt obesegrad, felfri. Tio startar har slutat med åtta segrar, och senast vann han V75-debuten på Åby, väldigt lätt.

På lördag, när V75 avgörs på Jägersro i Malmö, jagar Erwin sin andra raka V75-seger, och sin femte raka seger.

Från innerspår bakom startbilen blir han klar favorit i Klass II, tillika V75-2.

”Fin häst redan som tvååring”

– Det är en fin häst, han känns ganska komplett, både stark och snabb och ganska okomplicerad, säger tränaren Christer S A Karlsson.

Kände du tidigt att Erwin hade det lilla extra?

– Ja, det måste jag säga, det kändes tidigt. Redan som tvååring var det en fin häst, sedan strulade han till det på sommaren som treåring och fick bli valack, men han har tränat jättebra hela tiden.

Så du är inte överraskad över resultaten på tävlingsbanan hittills?

– Han vann väldigt lätt senast och då var jag kanske lite överraskad, men annars är det en häst som jag haft förhoppningar på och fram till nu har ju det mesta gått smidigt, säger Christer S A Karlsson och fortsätter:
– Men motståndet blir ju tuffare och tuffare och på lördag är det klart tuffare emot, det är många av konkurrenterna som jag tycker är bra och det blir inte lika lätt. Man får inte underskatta motståndet, det finns hästar med i lördagens startfält som varit med i E3-finaler och sådär, och det var många bra emot.

”Borde han ha ganska hygglig vinstchans”

Hur ser du på loppet på lördag?

– Det känns som att han blir bättre och bättre, men det behöver han ju också bli. Han känns smidig och fin hemma i träning efter senast och allting tyder i varje fall på en stark insats igen.

Vad tror du från innerspåret bakom startbilen?

– Det är nog mer Stefan Söderkvist som har känsla kring det, jag har ju precis som ni bara sett från sidan, men det har i varje fall sett bra ut. Men det är klart, förstaspår är alltid klurigare än om man har spår längre ut.

Sammanfattningsvis, tror du på bra segerchans?

– Om han öppnar bra från start och får ledningen så måste han ha ganska hygglig vinstchans, det hoppas jag, om han löper upp till den standarden som han visat på slutet, säger Christer S A Karlsson.

Christer S A Karlsson
Christer S A Karlsson
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN