Experten: ”Hästen är helt stenklar i dag”

Carlsson: Day or Night In möter en munsbit, sen hoppas vi på smällar

Foto: Kanal75
Johan Untersteiner
TRAV

Johan Untersteiner är favorit i fem avdagens Grand Slam 75-lopp.
En högintressant debut gör USA-hästen Eye of a Tiger Ås som spås vara en av Johans nya stjärnor. En som redan är en av hans stjärnor är Day or Night In som är helt stenklar.

Snacka om att vara glödhet på hemmabanan när Halmstad är värd för Grand Slam 75 i dag. Johan Untersteiner har följt upp succéåret från i fjol och startat det nya året starkt. I eftermiddag kan han spä på framgångarna ytterligare och vinner Johan alla fem GS-loppen blir utdelningen inte mycket att skryta med.
Dock tror jag inte att det går att fälla tre av hans hästar och de blir också eftermiddagens spikar på miljonspelet.
Sedan får vi hoppas på rejäla påsksmällar i de övriga loppen ifall utdelningen ska orka över den blygsamma ”belöningen” som gårdagens Multijackpot erbjöd.

Lämplig uppgift i litet fält

Vi kastar oss över en Johan Untersteiner-spik direkt i den första avdelningen och det är genom ett mycket intressant nyförvärv från USA. Det är den snart trefaldige miljonären och vinnarhästen Eye of a Tiger som Johan har talat sig mycket varm om och som ska vara något alldeles extra. Hästen tränades på andra sidan Atlanten av Anette Lorentzon och firade fina framgångar med åtta segrar på 20 starter.

Eye of a Tiger avslutade fjolårssäsongen med att vinna finalen av New York Sire Stakes på Yonkers Raceway, vilken var värd en dryg miljon kronor.
Eye of a Tiger Ås kom till Johan Untersteiner i början av året och är tänkt för att tävla i lopp som Kungapokalen och Sprintermästaren dit han är anmäld. Hästen är mycket tränad och har jobbat 1.20 full väg som snabbast på banan.
Lita på att Johan Untersteiner har honom i ordning när det nu vankas Sverigedebut och det här loppet förlorar han inte om det är den hästen som Johan tror att det är. En synnerligen lämplig uppgift i det här lilla fältet.

Streckar fem i andra

Vi tar resterande GS75-lopp i tur och ordning och i den andra avdelningen streckar jag fem hästar på systemet. Det KAN mycket väl bli Johan Untersteiner även här genom favoriten Garcon Above som vann fem lopp på nio starter i fjol, men då blir det inte mycket till utdelning. Han har haft en tränings-period efter senaste starten och känns bra i alla fall.
Min vinnare är Ukebell Jet som gav Bryssel en rejäl match senast och stretade emot ända in till mållinjen som tvåa. Han är dock inte helt att lita på så det blev några streck till.
Petri Puro har otroliga 56 (!) i seger-procent i år och när han tar ut sina hästar efter vila så vet man att de ytterst sällan behöver några lopp i kroppen.

Så var fallet med Garnsey Boko senast som vann hur enkelt som helst i årsdebuten och som givetvis är het även här.

Finns ingen som svarar

GS75-3 är ett öppet och lågklassigt stolopp där jag vurmar för Veiled som gick bra senast, har ett bra läge och som nu förstärks rejält med vasse Carl Johan Jepson i sulkyn.
Sedan är det återigen dags för en Johan Untersteiner-spik och det är med The Muffin Man, som tränas av Peter Arnqvist, i den fjärde avdelningen.
Hästen gjorde ett mäktigt intryck i årsdebuten då han vann väldigt enkelt med krafter kvar. Han torde vara ännu vassare med det loppet i kroppen och det här är en stark och rejäl häst som inte har några problem med lång distans.

Det finns ingen på startvolten som svarar när Johan Untersteiner kör mot ledningen efter en bit och sedan finns det ingen som rår på The Muffin Man.

Staro Leonardo är favorit i GS75-5 och Joakim Lövgrens häst avslutade vasst efter sen lucka senast och står på tur för seger. Men det kan ju inte bara vinna favoriter och jag säger pass upp för Staro Inlines, som kommer till-
baka efter vila, samt för Harri K., som gör en intressant debut i ny regi.

Ser ingen som kan rubba

Day or Night In är en av Johan Untersteiners etablerade stjärnor och hästen vann på Vincennes under Prix d’Amerique-dagen i slutet av januari.
Gången innan dess tampades han mot världseliten med bland annat Bold Eagle och var då mycket bra som femma i Paris.
Det här gänget som han möter här är normalt en munsbit för Day or Night In, speciellt som han har dragit ett drömläge med innerspår bakom startbilen, startsnabb som han är.
Han håller enkelt upp ledningen och dirigerar sedan allt in i mål och går vidare mot större uppgifter i år. Jag ser ingen som kan rubba den här spiken.

▪▪▪

I GS75-7 är det också Johan Untersteiner som är favorit, den här gången med ännu ett nyförvärv från USA i Ellerie Hanover(vann fyra lopp på tio starter i fjol). Hästen ärinte klass med Eye of a Tiger Ås, men rapporteras träna bra inför Sverigedebuten och hon har säkert bra chans direkt.
Men om vi ska få upp utdelningen vill jag slå ett slag för startsnabba Foxy Brown som kommer från seger, samt för Spring Moon som satt fast med sparade krafter senast.

Suttit fast på slutet har även Bara Min gjort och så kan vi ha en riktig rysare i Pearl Face som är klart bättre än raden och även om hon inte var bra i comebacken lär hon vara bättre nu och i fjol mötte hon betydligt tuffare hästar än hon stöter på här.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Spel

Trav