”En toppsprinter – vi spikar i dag”

Expertens DD-tips – fredag 30 mars

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Färjestad, fredag 30 mars.

Spelstopp V75 15.00

DD 16.52

TV12 14.30

ATG Live 13.00

DD-1

Rankning: 4–6–7–5–14–10–1–13–2–12–3–8–11–15–9.

Kommentar: Om det här hade varit ett systemförslag till V75 hade vi rekommenderat många streck i det här ­loppet. Men nu är det ett renodlat DD-förslag, och då vi spelar med favoriten som singelstreck i DD-2 är det bättre att chansa och gå kort här än att ta många och hoppas på över­raskning i ett lopp där det är risk för rundspel och att man inte får så höga odds på de lägre rankade som kanske trott och ­hoppats.

Just Stunning har blandat och gett så här långt men ser ut som en fin häst Senast avslutade hon bra och kan hon fortsätta på det spåret kan hon möjligen spurta ner allt.

Keycard har mycket fart i benen. För hennes del gäller det framför allt att hålla sig lugn så att hon har torrt spurtkrut när det drar ihop sig. Hon kan å andra sidan öppna ­också – skulle hon komma till ledningen och lyckas hushålla med krafterna blir hon svårpasserad.

DD-2

Rankning: 1–10–4–6–2–3–9–5–7–8.

Kommentar: Justice Ås är en toppsprinter som har haft en del problem sedan han kom till Sverige och därför gjort få starter. I årsdebuten gick han strålande efter galopp. Nu har han ett bra läge, även om tränaren/kusken kanske valt andraspår om han fått bestämma? Nu finns det inte så mycket annat att göra än att ladda för ledningen för att undvika risken att bli fast.

Justice Ås är snabb ut men vi upplever att han eventuellt kan vara lite rullig just i accelerations-skedet. Därför känns det lite som spets och slut eller galopp. Vi spelar på det förstnämnda alternativet. Disco Volante såg harmonisk och fin ut i sin årsdebut. Mindyourvalue W.F. har haft en fantastisk vinter i Frankrike. Tagit med sid flytet hem?

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 4–6.

DD-2: 1 Justice Ås.

Vem tar spets?

DD-1: I DD-1 är spetsstriden öppen. Det är inte säkert att de som är startsnabbast – hästarna 3, 6, 7 och 8 – är så ­sugna på ledningen. Ska vi utnämna en spetsfavorit får det med stor tvekan bli Keycard.

DD-2: Justice Ås, även om han inte är helt att lita på. Om han gör bort sig med galopp är det fördel Mindyourvalue W.F.. I tredje hand Pastore Bob?

! Statistikvinnarna

DD-1: Wordfeud.

DD-2: Justice Ås.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM