Trav

Inget Elitlopp – för Tamla Celeber

TRAV

Tamla Celeber står över Elitloppet.

Det har ägarna och tränaren Roger Walmann kommit fram till.

– För att vara riktigt aktuell för Elitloppet vill jag vara helt säker på att toppformen sitter där och det är jag inte i dag.

Det blir ingen start i Elitloppet för Tamla Celeber. I stället siktar kretsen kring hästen på Lady Snärts lopp (Stoeliten) dagen innan Elitloppet på Solvalla.

Det sexåriga stoet, med 22 segrar på 39 starter i karriären, har startat två gånger i år. Hon var oplacerad i årsdebuten 20 april och femma i V75 i lördags där hon drogs med ett tolftespår bakom bilen i Stoeliten.

– För att vara riktigt aktuell för Elitloppet vill jag vara helt säker på att toppformen sitter där och det är jag inte i dag, säger Roger Walmann till ägarsajten courant.se.

Tillsammans med ägarna Stall Courant har ett beslut tagits om att inte jaga en plats i Elitloppet ”enbart för sakens skull”.

”Vår önskan är att se till hästens bästa och se till att hon hittar formen inför sommarens fortsatta drabbningar. Därför blir loppet i Stoeliten på elitloppslördagen en mer passande matchning och Tamla Celeber är därmed inte aktuell för huvudloppet längre”, skriver ägarna.

Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!