Nybrink: Här får ni hela Elitloppsfältet

TRAV

Expertens krönika

Han försöker hålla oss på halster.

Bjuder hemlighetsfull in en i veckan.

Men ärligt talat Tore så är egentligen allt redan klart.

Jag kan redan nu ge er de 16 som är ­klara för Elitloppet.

Tore Fyrand, Elitloppsgeneralen, har mitt största förtroende. Sättet han jobbar på för att skaka fram det mest sevärda Elitloppsfältet (inte det bästa, då blir det allsvenskan) är exakt så som det ska göras. Det är idiotsäkert och testat med framgång tidigare år.

Tore Fyrands lista med Elitloppsklara är hemlig. Hittills har han bara bjudit in/avslöjat tre hästar. Jag har inte rotat i Tores lådor men kan ändå genom mina fantastiska travkunskaper (funkar på allt utom spel) ge er de kvarvarande 13 travstjärnorna.

Ett bonusdragplåster för Solvalla

Vi börjar med hästarna som redan fått den åtråvärda biljetten:

1. Timoko – vinnaren av fransmännens eget Elitlopp som kördes i Nice i mars vann igen i helgen och såg urstark ut. Körs av travets egen Keith Richards, belgaren Jos Verbeeck. I Jos har Solvalla fått ett bonusdragplåster som skapar rubriker även utanför banan. Dela inte taxi med honom …

2. Sebastian K. – Sveriges och säkert världens snabbaste häst är Åke Svanstedts bidrag och var förstås given. Höll strålande i Olympiatravet i lördags och kommer att vara i vansinnesform på Solvalla.

3. Maharajah – vill alla ha med efter lördagen. Även de som dissat honom, möjligen för att få en chans att hacka igen. Arslen. Själv tror jag han har toppchans, hittar han dödens så är det över. Han springer 1.09 hela vägen. Öva starter Hultman.

4. Brad de Veluwe – Finlands bästa häst var enorm i Sprintermästaren förra året och är klar för start om tränaren bara vill.

5. Commander Crowe – vann Elitloppet 2012 och ska bara hitta formen först. Gör det kanske redan i Finlandia Ajo på lördag där han möter Brad de Veluwe. Båda har bakspår.

6. Panne de Moteur – enorm i årsdebuten. Startar på V75 på lördag och platsar lätt. Bra gjort av Hultman att ha två klara redan nu.

7. Mister Herbie – bästa hästen från andra sidan Atlanten, i alla fall av de som vill vara med. Har problem med en hovspricka men siktar på start om det går. Vore kul.  

8. The Best Madrik – fransos som tävlat i stenhård konkurrens hela vintern och som vill vara med. Startar också i Finlandia Ajo.

Kvalificerade sig i fjol

Övriga åtta:

9. Raja Mirchi (Ludde får träna lite),

10. Tamla Celeber (så är det bara),

11. Friction (körde till sig platsen redan förra året), 12. Save the Quick (alltid bra och underskattad), 13. Nesta Effe (mosade Brad de Veluwe), 14. Arch Madness (tvåa förra året), 15. Mack Grace SM (kunde inte vara med 2012). 16. Shaq is Back (mjölksyra – vad fan är det?)