Chefen ovetandes om miljonvinsten

TRAV

Vann 2,3 miljoner på V75 – fick glädjebeskedet av sin fru

Foto: Louise, en i personalstyrkan från Listermacken i Sölvesborg

Patrik Johansson äger och driver Listermacken i Sölvesborg.

I lördags spelade de in 2,3 miljoner kronor på V75 – men Patrik visste ingenting.

Det var Patriks fru som ringde från jobbet och gav honom den glada överraskningen.

– Hon ringde och sa att vi fått sju rätt, men då visste jag inget om utdelningen, säger Patrik Johansson till Trav365.

57 kunder hos Listermacken i Sölvesborg hade i lördags betalat 142 kronor för att vara med i butikens andelsspel till V75-finalerna med jackpott från nationalarenan Solvalla.

Några timmar senare var varje andel värd 41 415 kronor efter att V75-systemet gått in och vinsten blivit hela 2,3 miljoner kronor.

Men butikens ägare Patrik Johansson visste ingenting.

”Telefon gick varm”

– Jag följde inte travet live i lördags, utan det var min fru som ringde från sitt jobb och meddelade att vi hade fått sju rätt på V75. Jag blev väldigt glad, men visste ingenting om vad V75-systemet gav, säger Patrik Johansson till Trav365.

Hur reagerade du när du insåg att ni vunnit drygt 2,3 miljoner kronor?

– Det var skitroligt naturligtvis, när jag såg vilken stor summa vi hade vunnit så var det fantastiskt härligt. Kort efter började telefonen gå varm, jag pratade med mannen som hade gjort systemet och flera kunder ringde och undrade om det verkligen var sant.

”En resa”

Hjärnan bakom det lyckosamma travsystemet i lördags var butikens kund Benny Bernardsson

– Han brukar tippa trav varje vecka hos oss, det är en kund till oss som bor i området och han är väldigt intresserad av hästar och läser mycket och suger åt sig mycket information.

– En sådan här jättevinst är jättekul att få dela ut till sina kunder, de flesta som är med på mina V75-andelar bor i närområdet och är med och spelar varje vecka och att ge de en sådan här slant är guld värt. Det kan gå till en resa för de redan nu till påsk, eller i sommar, säger Patrik Johansson.