Huselius jätteköp: ”Blir spännande”

Av: Erik Pettersson, Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Kanal75
Sauron Pil tillsammans med Samuel Rehn.

I onsdags vann före detta hockeyproffset Kristian Huselius över sju miljoner kronor på V86.

Nu fortsätter han investera i sin stora hobby: trav.

Trav365 kan avslöja att han under måndagen köpte supertalangen Sauron Pil av amatören Samuel Rehn.

– Hästen är köpt för att det är en läcker individ, säger Kristian till Trav365, kort efter att affären blivit klar.

Före detta hockeyspelaren och travexperten Kristian Huselius satsar stort på sin hobby.

Han spelar i stort sett dagligen på travet och äger flertalet travhästar.

I onsdags tog han storslam på V86.

Först vann hans häst Eclipse Boko, trots startgalopp, på spelformen.

Senare under kvällen stod det även klart att han tog hem merparten av hela V86-potten, över sju miljoner kronor, på ett fantastiskt snyggt komponerat system.

Nu kan Trav365 avslöja att han fortsätter att investera och satsa hårt på travet.

Under måndagen blev jätteaffären, där han köper supertalangen Sauron Pil av amatörtränaren Samuel Rehn, klar.

Treårige Sauron Pil, efter Zola Boko, har hittills startat fem gånger i livet och är ännu obesegrad. På kontot finns 145 000 kronor och hästen räknas som en av favoriterna i Kriteriet i höst. I och med att Sauron Pil är anmäld till Premiechansningen så skulle en seger där innebära en segercheck på nätta fyra miljoner kronor.

Samuel Rehn fyndande hästen för 20 000 kronor på Kriterieauktionen 2013.

– Vi är muntligt överens och jag har lämnat hästen hos Stefan Hultman, där den ska tränas, då han genomgått en veterinärkontroll utan anmärkning, säger Samuel Rehn till Trav365.

Han fortsätter:

– Jag är väldigt glad över att hästen hamnar hos Hultman, för han visar att han tycker om den här extremt speciella individen väldigt mycket. Det känns bra för mig, för det är en häst som fastnat i mitt hjärta, säger Samuel Rehn till Trav365.

”Så himla färskt”

Kristian Huselius är mycket nöjd med sitt nya storköp.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är så himla färskt. Jag har sett att det är en väldigt fin och läcker häst, sen har detta blivit lite av en slump. Jag och en kompis har tidigare försökt köpa en häst med Stefan Hultman, men det blev inget och av en slump började vi prata om Samuels häst och jag känner honom och sedan har det blivit så här, säger han till Trav365.

Hur känns det?

– Spännande är nog rätt ord. Hästen är inte köpt för Kriteriet, det blir en bonus i så fall. Hästen är köpt för att det är en läcker häst och så får vi se vad som händer. Potential finns, men det är djur det handlar om.

– Jag och Samuel har snackat mycket trav genom åren och det är en kanonkille som hittar fina hästar, så det blir en tuff uppgift att ta över en häst av honom men hästen är en stor talang och det blir spännande, säger Kristian Huselius.

Hultman har sedan tidigare ex-hockeyspelaren Mats Sundin som hästägare. Sundins senaste storköp Nimbus C.D. har gjort rent hus i sommar och är en av favoriterna till segern i storloppet Jubileumspokalen på Solvalla under onsdagen, med ett förstapris på en miljon kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN