Hyllas som en hjälte i Torsby

Av: Christoffer Wickman, Minimedia

Publicerad:
Lars Johansson, som äger och driver Torsbyjouren, och Mikael Larsson som var hjärnan bakom V75-systemet som inbringade 28,5 miljoner kronor
Foto: Privat
Lars Johansson, som äger och driver Torsbyjouren, och Mikael Larsson som var hjärnan bakom V75-systemet som inbringade 28,5 miljoner kronor

Här är han – Mikael Larsson, 52.

Mannen som skapat miljonhysteri i lilla Torsby.

Han var hjärnan bakom V75-systemet som spelade in 28,5 miljoner kronor i lördags – som 97 kunder fick dela på.

– En del som var med på systemet i lördags har ringt med nästan gråten i halsen och sagt att det här var räddningen för dem, säger han till Trav365.

Rekordet för andelsvinster på trav i Sverige rök all världens väg i lördags.

Torsbyjouren satte sitt V75-system som betalade ut hela 28 552 137 kronor.

97 kunder i butiken delar på vinsten – och varje andel som kostade 300 kronor är nu värda 303 000 kronor.

Mannen bakom verket – Mikael Larsson.

Trav365 fick en exklusiv intervju med succétipparen under måndagen.

”Börjar piggna till”

– Jag börjar piggna till nu. Vi var ute ett gäng i lördags och drack lite öl och åt gott. Torsby är ju en liten ort där man känner de flesta som var med på systemet, och vi var ett 30-tal som var ute i lördags. Jag var visserligen hemma redan vid 02-tiden, men man var lite seg i söndags, berättar Micke Larsson för Trav365.

Hur känns det i dag, med lite distans till det hela?

– Jag fick ta en promenad i söndags, för att smälta vad som hänt. Jag fick fundera på vad jag ställt till med. Jag har nog inte riktigt förstått det än. Det låter kanske som en klyscha, men det roligaste med det här var att det var så många som fick vara med och dela på vinstpengarna.

”Haft gråten i halsen”

Hur har reaktionerna varit, bland kunderna?

– Det har varit helt enormt. Torsby är som sagt en liten ort och många här har det tufft med jobb, en del som var med på systemet i lördags har ringt med nästan gråten i halsen och sagt att det här var räddningen för dem. Ja, det här är otroligt.

Micke Larsson valde att spika i de två sista V75-avdelningarna, B.B.S.Sugarlight och Narold Vox. Trots den jättelika vinstsumman, fanns det marginal till ännu mer i systemet.

– Man kan inte säga att det var stolpe ut, men det fanns möjlighet till mer. Vi hade bland annat alla hästar i den fjärde V75-avdelningen, där favoriten vann.

”Låter kanske kaxigt”

Hur kom du fram till dina två spikar?

– Jag har butik inom sportbranschen, och jag har en kompis i Skåne som jag brukar ha kontakt med den vägen och han är väldigt travintresserad och vi brukar prata trav. Vi två var överens redan i tisdags att det här vinner B.B.S.Sugarlight. Det låter kanske kaxigt, men för oss var han given tidigt på veckan och sedan diskuterade vi inte det loppet mer på hela veckan.

– Narold Vox tyckte jag såg så väldigt fin ut vid seger på Solvalla näst senast, och då jag kände att jag behövde två spikar i omgången för att ha råd att ha många hästar i de övriga loppen så föll valet på honom.

Hyllar Adielsson

Hur var känslan inför sista V75-avdelningen?

– Det var väldigt spänt så klart, och vi skrek rejäl upploppet ned när Narold Vox och Erik Adielsson kom via open stretch. Det kändes som vi lyfte in den sista biten. 75 meter från mål kände jag att det skulle gå vägen, och det var otroligt.

Micke Larsson passar på att hylla kusken Erik Adielsson.

– Jag måste berömma Erik, jag tror inte det finns någon annan än han som vinner det loppet med Narolx Vox. Ni får gärna fixa så jag kan komma i kontakt med Erik, så vi kan skicka något till honom. När man såg startlistan var det hästen man trodde skulle vinna, efter loppet var det Erik som hade vunnit.

Ger pengar till barnen

Omgångens jätteskräll, Cadabra Tooma som vann till 41 gånger pengarna, hur fick du med den?

– Jag tyckte det loppet var öppet och jag tyckte att han hade spurtat bra gången innan efter att ha haft trafikproblem under vägen, så varför skulle inte den kunna vinna?

Lars Johansson, som driver vinstbutiken Torsbyjouren, berättade tidigare under måndagen att Micke Larsson tippar trav för att vinna de stora pengarna.

– Ja, så är det, framför allt när jag gör andelsspel eftersom det är så många som då ska vara med och dela på pengarna. Jag har fått lite skäll genom åren på konstiga spikar, men jag tror inte de skäller nu, skrattar Micke.

Micke Larsson hade själv två andelar i vinstsystemet, och kan räkna in drygt 600 000 kronor.

– Det är faktiskt en lagom summa, hade man fått för mycket pengar hade man säkert lagt det på massa onödigt. Mina barn, 18 och 21 år gamla, ska få 100 000 kronor var, så får vi se vad de blir av de pengarna. Dom lär komma väl till pass nu när de ska plugga, säger Micke Larsson.

Publicerad: