Varnade för skrällen – vann sedan loppet

Foto: Skrällen Ninepoints Jazzy och Jörgen Westholm vinner. Tränaren varnade Trav365 läsare på förhand och trodde på bra chans.
TRAV

”Jag blir inte alls förvånad om hon vinner”.

Så sa Jörgen Westholm om miljonskrällen Ninepoints Jazzy till Trav365 inför loppet.

Resultatet: Seger efter ett drömlopp.

– Det känns otroligt bra, säger Westholm i vinnarcirkeln.

Hon var ett givet streck på V64-kupongen och han skulle inte bli förvånad om hon vann. Jörgen Westholm höll sitt ord och körde sin tvååriga talang, Ninepoints Jazzy, efter Steinlager till seger på Solvalla. Det är bara att hoppas att spelarna ryggade tränarens råd. Ninepoints Jazzy stod i över tio gånger pengarna och var bara streckad på femton procent av de inlämnade systemen, och blev en bidragande faktor till miljonutdelningen på Solvalla.

”Otroligt bra”

Efter segern var det en nöjd uppfödare, ägare, tränare och kusk som besökte vinnarcirkeln.

– Det känns otroligt bra. Nu fick hon blir förstvinnande Steinlager avkomma också, och ett svenskt rekord på det. Jag är mycket stolt. Jag är uppfödare också så då får man lite extra, säger Jörgen Westholm efter skrällen i V64-4.

Bättre underlag hemma

När Westholm var på väg att segerdefilera återvände han till mikrofonen för att säga:

– Jag måste bara säga; min inomhusraka som hon har tränat på den sista veckan är mycket mjukare än underlaget här. Med det syftade tränaren på att han nyligen byggt en inomhusbana på sin gård i Sala där han kan träna sina hästar – oavsett väderlek och årstid.

Om det var en pik till banpersonalen eller en känga till sina kollegor är oklart...