”Besviken om det inte blir tre segrar”

TRAV

Kari Lähdekorpi har det väl förspänt inför jackpottävlingarna på hemmaplan.

Förväntningarna är också högt uppskruvade.

Han har bland annat stora förhoppningar på en blivande snabbloppare.

– Jag hoppas att det blir tre segrar. Annars blir jag besviken, säger Lähdekorpi till Trav365.

Halmstadtränaren har haft ett strålande år med 26,5 miljoner kronor inkört och 264 segrar. I den allsvenska tränarligan slåss han om tredjeplatsen med Stig H Johansson.

Själv brukar han uttrycka sig i vanlig ordning att det går hyggligt. I tisdags blev det fem tränarsegrar, men Lähdekorpi var inte helt nöjd trots framgångarna.

– Fem segrar var ingenting att skryta med när vi hade så bra chanser. Jag hade räknat med att vi skulle vinna minst sex lopp, säger Kari Lähdekorpi.

Inför lördagens jackpott på V75, där en ensam vinnare kan ta hem 50 miljoner kronor, är Lähdekorpi het. Han selar ut tio hästar och flera av dem tillhör favoriterna. En av de mer betrodda hästarna är Ready To Rock som kommer från färsk V75-seger.

– Ready To Rock (V75-7) är en blivande snabbloppare. Han har allt som behövs för att vara en bra häst. Jag tror att han går upp till gulddivisionen, säger Lähdekorpi.

Så då är han bästa chansen på V75?

– Nej, jag tycker bara att han är tredje bästa chansen. Han har varit jättebra vid segrarna och hade gott om krafter kvar senast. Läget är bra och han är snabb ut. Jag tror också att han klarar 3100 meter lika bra som någon annan. Med en så här bra häst vill jag också försöka hitta lopp som det är mycket pengar att köra i. Jag vill inte att han ska tävla i lopp med 30 000 kronor i förstapris. Han ska räknas tidigt här.

Vem är bästa chansen då?

– Det är Com Valle (V75-4). Det är en riktigt bra treåring som har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Han har varit bra vid segrarna men också haft en del otur tidigare. Senast mötte han stenhårt motstånd och bland annat Juggle Face. Någon sådan häst finns inte med här och från ett perfekt läge måste vinstchansen vara stor. Jag gillar honom och det är en stark och rejäl häst.

Vem är näst bästa chansen?

– Soldiers Memory (V75-5). Hon har gått jättebra både i somras och nu i vinter. Hästen har vunnit från ledningen på slutet och är snabb ut så jag tror att hon tar ledningen från springspåret. I ett sådant här stolopp borde hon räcka långt och normalt sett ska det vara en bra chans.

Vilka av dina övriga hästar ska man ta med i beräkningarna?

– Både Prins Isidor och Samarco (V75-2) måste räknas i sitt lopp. Prins Isidor var bra vid segern senast men motståndet var enklare än vad det är nu. Han är bra i ordning men jag har lite svårt att sätta in honom här. Hästen är snabb ut men går bra bakifrån också.

– Samarco är mycket bättre än raden och han känns faktiskt riktigt bra i jobben. Han har haft en del otur i loppen och jag hoppas att han får till det snart. Men läget är dåligt här.

Oliver Twist i V75-6 då?

– Han var bra i lördags och det gick inte att göra något åt vinnaren som loppet blev kört. Jag var mycket nöjd med honom och han har känts fin i jobben efteråt. Nu möter han bra hästar och det här loppet tror jag att Classic Tile vinner, säger Kari Lähdekorpi till Trav365.