Huselius: Allt bara slocknade

TRAV

Hockeystjärnorna stormade banan när Quarcio vann

Kristian Huselius och Per-Johan Axelsson rusade ut på banan i vild segerglädje.

Deras stjärnhäst Quarcio du Chene vann Finlands svar på Elitloppet, Finlandia-Ajo efter en taktisk styrning av Björn Goop.

Nu är han ett hett namn till Elitloppet på Solvalla.

– Vilken underbar känsla, det är helt otroligt. Självklart vill vi vara med i Elitloppet, säger Kristian Huselius till Sportbladet.

För ett år sedan köpte ishockeystjärnorna Kristian Huselius, Per-Johan Axelsson, Tony Mårtensson och Magnus Johansson in sig på Quarcio du Chene.

Nu är de delägare till en av Sveriges bästa travhästar.

Under söndagen hade han stor uppvisning i Finlands största lopp, Finlandia-Ajo i Helsingfors. Förstapriset var 1,1 miljoner kronor och av hockeystjärnorna fanns Kristian Huselius och Per-Johan Axelsson på plats. Efter loppet sprang de segerrusiga delägarna rakt ut på banan och skrek ut sin glädje.

– Det var som att allt bara slocknade. Jag blev så glad och det var en otroligt häftig upplevelse men också väldigt nervöst. Pulsen var nog lika hög som när man springer ett marathon-lopp, säger Kristian Huselius.

Sanslöst bra

Quarcio du Chene tränas av Olle Goop och för sonen Björn har det varit en mycket lyckosam helg. Förra veckan gjorde han comeback på tävlingsbanan efter en månads skadeuppehåll. Man kan bara sammanfatta helgen med ett enda ord; BRAKSUCCÉ. Först vann Goop tre segrar i V75 på Örebro under lördagen och så denna storloppstriumf.

– Det har varit en sanslöst bra helg. Segern med Quarcio du Chene är en av mina absolut roligaste i hela karriären. Framförallt för att ägarekonstellationen är den mest roliga, säger Björn Goop.

Själv bjöd han på en styrning i världsklass. I sista sväng hade Quarcio du Chene fortfarande någon längd fram till ledaren, men Goop satt iskall och bevakade så att inte Brioni skulle få luckan bakom. Quarcio du Chene stack sedan ifrån och vann enkelt på tiden 1.10,6 över den engelska milen. Den redan elitloppsklara hästen Enough Talk var chanslös att hänga med och blev femma.

– Jag kände i sista sväng att jag hade mycket att köra med men ville inte bjuda in Brioni i onödan. Han var inte trött i mål och fick bara löpa fritt sista 50 metrarna. Det kändes som att han gick i mål på lätta fötter och han var otroligt bra.

– Jag har inte kört någon bättre häst rent kapacitetsmässigt. Men han har mycket humör och temperament som gör att han blir väl ambitiös ibland.

Om ni får en inbjudan till Elitloppet, tackar ni ja då?

– Det tror jag. Mitt mål är att starta i Elitloppet, säger Björn Goop och får medhåll av Kristian Huselius.

– Det är ju alla hästägares dröm att få vara med där så självklart vill vi det också.

Michael Carlsson