Toppkusken avslutade karriären med seger

TRAV

Ett välregisserat avslut.

Lennart "Kusken" Forsgren rundade av karriären i sulkyn genom att vinna karriärens allra sista lopp.

– Jag känner inget vemod utan är bara glad. Det kunde ju inte ha blivit en bättre avslutning.

Lennart "Kusken" Forsgren tackade för sig som kusk på söndagen. Efter en lång karriär med fler än 25 000 körda lopp och drygt 2600 segrar var det dags att sätta punkt på hemmabanan Halmstad.

En punkt han själv valt att sätta i förtid. I stället för kusksysslan väntar nu en upptrappning av rollen som expert och bisittare i trav-tv för 61-åringen.

Forsgren körde tre lopp under söndagen i Halmstad - och vann det sista med hästen Finders Keepers som Åke Svanstedt tränar.

Finders Keepers såg slagen ut i ledningen i mitten av upploppet då utvändige Strong Boy D.E. och Joakim Lövgren började ta över. Det blev kontring och seger på målfoto.

Kusken "Kusken" i topp i karriärens absolut sista lopp.

– Det var tacksamt att få avsluta med en sån här fantastiskt fin häst. Kände mig slagen 50 kvar men vi kontrade sista biten. Det är väl ungefär så det sett ut vid många av mina segrar - jag har hållit igång ganska bra i alla fall.

”Allting bara bra”

Lennart Forsgren började tidigt intressera sig för hästar hemma i Gävle. 1969 lämnade han hemstaden för arbete hos travfamiljen Larsson på Erikssund norr om Stockholm. 1973 gick flyttlasset till Halmstad.

– Det är många som frågat om det känns vemodigt att sluta men jag vill påstå att det är tvärtom. Det känns underbart. Att få börja med det här som tolvåring och sluta med att vinna lopp - nej, allting är bara bra.

Mikael Wikner/Kanal75