”Kan inte begära att en häst ska ha mer”

TRAV

Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini gästade Solvalla på onsdagen och med sig hade han toppämnet Raja Mirchi, som tog åttonde raka när han vann Gay Noons lopp med en gäspning.

– Han känns precis hur stark som helst, sa Kolgjini

Raja Mirchi inledde i fjol karriären i USA men efter två galopper fick han återvända hem till Sverige. Här har han gått från klarhet till klarhet och efter att i höstas ha vunnit landets största lopp för tvååringar, Svensk Uppfödningslöpning, har han inlett treåringssäsongen på bästa sätt med tre raka segrar. Onsdagens viktoria togs enkelt från ledningen och nu väntar större uppgifter för jättetalangen.

– I dag ville jag köra ett lagom uppbyggande lopp, inte för tungt och inte för lätt. Sen är tanken att vi ska släppa av honom här över 1 600 meter i treåringseliten.

Treåringseliten under elitloppsdagen i alla ära. Senare i år är tanken att Raja Mirchi ska åka till USA igen för att starta i världens största treåringslopp Hambletonian.

– Han är snabb, stark och otroligt förnuftig. Man kan inte begära att en häst ska ha mer och därför kommer vi att prova att åka över till USA.

Ola Johansson/Kanal75