Klar för Elitloppet

Foto: Stefan Melander och Iceland hälsar på publiken.
TRAV

Efter segern på V75 i lördags.

Nu är Stefan Melanders stjärna Iceland inbjuden och klar för Elitloppet.

– Det är en ung och spännande häst som är på väg uppåt, säger Solvallas travbanechef Tore Fyrand.

Stefan Melanders största stjärna, sexårige Iceland, imponerade i lördags då han vann gulddivisionen på Gävletravet på 1.11,8. Iceland, som är en son till Stefan Melanders forne Elitloppshäst Scarlet Knight, har utvecklats kraftigt under det senaste året och i augusti förra året vann han Jubileumspokalen på Solvalla.

Elitloppets chef, Tore Fyrand, blev imponerad av Iceland i lördags och har nu bjudit in honom till Elitloppet som går sista söndagen i maj.

– Iceland är klar för Elitloppet. Det är en spännande häst som är under utveckling och han var bra vid segern senast. Vi behöver lite unga hästar som är på väg upp i systemet, och Iceland är en sådan, säger Tore Fyrand och fortsätter:

– Iceland är snabb från start och det betyder så jävla mycket i Elitloppet.

Hur långt kan han räcka i Elitloppet tror du?

– Micke Nybrink menar att han kan vinna. Jag tror att han kan kvalificera sig till finalen och då har han ju segerchans.

Avvaktar med inbjudningarna

Efter inbjudningen av Iceland är nu tio hästar klara för Elitloppet. Nu kommer Tore Fyrand inte bjuda in någon häst innan Oslo Grand Prix som går på Bjerkes travbana på söndag.

– Loppet i Oslo på söndag är ett avgörande lopp. De franska hästarna och Maharajah är mycket intressanta att se. Sen är Beanie M.M. en spännande häst, han går alltid till mål, säger Tore Fyrand till Trav365.