Stjärnans kritik mot ATG:s storsatsning

Foto: Olle Goop.
TRAV

ATG lägger 96 miljoner på travbanornas belysning.

Det får stortränaren Olle Goop att reagera.

– Det är ett konstigt tänk, pengarna borde gå till prispengar istället, säger han.

För att kunna möta kraven på att sända trav-tv i HD-format i framtiden är banorna tvungna att byta belysningen. Redan nu är satsningen igång och ATG har lagt cirka 96 miljoner kronor på det här projektet – något som Åbyproffset Olle Goop är mycket skeptisk till.

– Det är ett konstigt tänk. När det behövs så mycket mer prispengar att dra runt det så borde pengarna läggas på det istället, annars så tröttnar hästägarna. Visst, de ska kunna hålla standarden och tv ser alla på, det vet jag också. Men de har ju sett bra förut så det ska väl kunna fungera i framtiden också. Folk tröttnar om det inte blir en höjning på prispengarna, säger Goop.

”Kan gå väldigt fort”

Olle Goop menar att läget är kritisk i svensk travsport och att mer prispengar är måste.

– Jag ser vad det kostar att driva det hela, och får vi inte mer prispengar så står vi där med halva lopp och inga hästägare. Det kan gå väldigt fort, auktionspriserna har sjunkit och det visar att det inte finns någon morot för hästägarna. Den enda moroten för dem är att kunna tävla om mer prispengar. Att sälja en vara utan att ha något på lagret är inte bra, säger Olle Goop till Trav365.