Stjärnan till sjukhus: ”Rejält mörbultad”

Föll ur sulkyn inför start: ”Då blir man rädd”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75
Sandra Eriksson.

Stjärnkusken Sandra Eriksson, 28, förberedde sig inför start på V64 när hästen Glenn Cashman stegrade sig.

Sandra Eriksson föll i backen och fick föras till sjukhus med ryggsmärtor.

– Det var en kraftig smäll, jag är rejält mörbultad, säger hon till Trav365.

Det var inför starten av V64–6 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna som olyckan var framme.

Efter provstarten skulle man sätta på en huvudstång på Glenn Cashman, då hästen stegrade sig och kuskstjärnan Sandra Eriksson, 28, for i backen.

Hästen skenade flera varv runt banan och Sandra Eriksson klagade på smärta i ryggen och fick föras med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

”Tänkte hålla mig kvar”

Trav365 når en mörbultat Sandra Eriksson dagen efter.

– Jag mår ganska bra, jag är rejält mörbultad så klart.

Vad var det som hände?

– Vi skulle sätta på huvudstången och då reste sig hästen rakt upp. Det finns alltid en risk när man ska gå med dem och de måste stå stilla när de ska tävla. De har inte tålamod att stå stilla.

– Först tänkte jag att jag skulle hålla mig kvar, men det var ingen idé. Hade jag försökt att hålla mig kvar hade jag kunnat få honom över mig.

– När jag föll i backen försökte jag komma bort från hästen. Det var en kraftig smäll och jag hade ganska stor smärta i ryggen.

Vad hann du tänka, blev du rädd?

– Ögonblicket när han är på väg bakåt och över mig, då blir man rädd då man vet hur illa det kan gå om man får 500 kilo häst över sig. Då blev jag lite orolig.

”Tråkigt att det händer”

Sandra Eriksson fördes till sjukhuset där ryggen röntgades och det kunde konstaterats att ingenting var skadad.

– Röntgen på ryggen såg bra ut. De ville även att jag skulle röntga axlar och knän men det hoppade jag över, säger hon och fortsätter:

– Jag är ganska mörbultat i rygg, nacke och axlar. Ena knäet fick sig en törn, men det är sådant som går över. Det är väldigt skönt att veta att det inte är någonting som kan förvärras.

Du måste känna en enorm lättnad att det gick så pass bra?

– Absolut, men det är tråkigt att det händer och man känner sig lite stött. Jag har haft hand om hästen sedan han var två år, han älskar tävlingsbanan där han springer, showar och visar upp sig. Han älskar det han gör. I går hade han helt enkelt inte tålamod att stå stilla.

Under onsdagen är Sandra Eriksson uppsatt på två hästar på Solvalla: Ten Times i lopp 5 och Malgomaj B. i V86–8.

– Som det känns nu ska jag köra, vi har ju två egentränade hästar. Men jag åker dit i morgon så får jag se hur jag känner mig.

Sandra Eriksson blev segerrikaste kvinnliga kusken 2017 med 42 segrar på 284 starter och körde in 2,2 miljoner kronor som kusk.

Publicerad: