Bankstrulet som gav svensken 1,7 miljoner

Mannen i 25-årsåldern efter ofattbara vinsten: ”Trodde jag hade drömt alltihop”

Svensken skulle lämna in sitt GS75-spel – men fick göra om allting på grund av bankstrul.

Vid det andra försöket valde han att lägga till jätteskrällen i omgången på sin kupong och vann 1,7 miljoner kronor.

– När jag vaknade i morse trodde jag att jag hade drömt alltihop, säger vinnaren som vill vara anonym.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas system på V75 och V86. Gå med i laget här. [Extern länk]


Under söndagen avgjordes Grand Slam 75 från Halmstad.

Två system runt om i landet lyckades pricka in alla sju rätt och utdelningen på enbart ”sjuorna” landade på 1 626 466 kronor.

En av vinnarna, en man från väst-Sverige i 25-årsåldern, lämnade in sitt spel för 120 kronor och kunde totalt inkassera 1 716 240 kronor.

”Jag fick ett infall”

Han gjorde ett system med fyra spikar och fick med omgångens stora skräll, 9 Cexter Bob (GS75-5), tack vare strul – med banken.

– Först gjorde jag ett system för 100 kronor men det blev fel med banken. Jag kunde inte betala med swish och hela kupongen nollställdes. Jag gjorde om det och lade då till 9 Cexter Bob. Jag är fruktansvärt nöjd över att det blev fel med swish, ha ha.

Vinnaren började spela på hästar så sent som i november i fjol och har enligt egen utsago aldrig varit speciellt travintresserad. Under söndagen var det blott andra gången han testade Grand Slam 75. Anledningen: frustration efter lördagens V75-spel.

– Jag fick ett infall. Jag brukar spela V75 med en kollega på lördagarna och i lördags gick det så dåligt. Jag var irriterad och smällde ihop ett system.

Vann när favoriten galopperade

Mannen i 25-årsåldern satt vid datorn och gick in och rättade sin rad. Efter att kusken Patrik Nygren skrällt i den femte avdelningen med Cexter Bob satt han med alla fem rätt. Då valde han att titta på de två avslutande loppen – där han hade spik i båda.

Först ut var skrällen Legend Brodde, enbart spelad till sex procent.

– Inför- och under den sjätte avdelningen hade jag inga större förhoppningar om alla rätt, säger han.

Och just den inställningen var inte så konstig. Storfavoriten Västerbo Exact hade en betryggande ledning på upploppet och skulle bara defilera hem segern. Då galopperade hästen och Legend Brodde med Kevin Oscarsson i sulkyn kunde ta hem loppet.

– Inför sista loppet var det puls och jag hade en ganska bra känsla.

”Morsan trodde inte på mig”

Peter Untersteiner och Alicia Bore korsade mållinjen först i GS75-7och mannen i 25-årsåldern satt med en spelkupong värd en bit över 1,7 miljoner kronor.

– Det kändes rätt overkligt, det stod bara stilla i huvudet. Jag hade på känn att det skulle kunna ge en hel del pengar, säger han och fortsätter:

– Det var härligt när jag såg 1,7 miljoner på mitt konto. Jag har säkert kollat kontot 20 gånger och när jag vaknade i morse trodde jag att jag hade drömt alltihop. Det har inte sjunkit in än, ha ha.

Hur har din omgivning reagerat?

– Jag pratade med polaren och han trodde inte på mig, inte heller morsan, förrän jag visade kupongen för henne.

Efter vinsten på 1,7 miljoner kronor firade han med lite tårta och whiskey och planerar att göra en resa för en del av vinsten.

Mannen vann totalt 1 716 240 kronor efter att ha fått en ”sjua”, 12 ”sexor” och 47 ”femmor”.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas system på V75 och V86. Gå med i laget här. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!