Åke Svanstedt

Vann klassiska loppet – flyttar till Sverige

Åke Svanstedts Hambletonian-vinnare lämnar USA

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Perfect Spirit vann klassiska Hambletionian med Åke Svanstedt i sulkyn.

Nu flyttar stjärnhästen till Sverige. Ny destination blir troligtvis Roger Walmann.

– Det är klart att det vore roligt att få in en Hambo-vinnare, men inget är klart ännu, säger Walmann till Travronden.

För första gången någonsin i Hambletonians historia blev målettan diskad. Det gjorde att Åke Svanstedt vann det klassiska loppet med Perfect Spirit på Meadowlands 5 augusti.

– Just nu vill jag bara åka hem och njuta av det här, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln efter storsegern som var värd 500 000 dollar, fyra miljoner kronor.

Fler lopp att välja på

Nu lämnar stjärnhästen USA – och flyttar till Sverige. Det skriver Travronden.

– Hästen har tydligen fler fyraåringslopp att välja på i Europa än här i USA. Vi har varit i kontakt med Lennart Ågren och det är nu bestämt att Perfect Spirit flyttas till Sverige istället. Lennart brukar ha de flesta hästarna hos Roger Walmann, så utan att jag vet helt säkert så lär Perfect Spirit hamna hos honom, säger Åke Svanstedt till facktidningen.

”Vore roligt”

Roger Walmann menar att ingenting är helt klart ännu, men att oddsen ser bra ut för att Hambletonian-vinnaren hamnar i hans stall.

– Jag har pratat mycket med Lennart Ågren på sistone, men inget om Perfect Spirit. Det är klart att det vore roligt att få in en Hambo-vinnare, men inget är klart ännu. Lennart har även hästar hos andra tränare här i Sverige. Jag varken kräver eller förväntar mig att alla hans hästar i Sverige ska tränas av mig, säger Roger Walmann.

På måndag bestäms det om det blir ytterligare en start för hästen med Åke Svanstedt innan resan till Sverige. I så fall blir det start på Dover Downs 16 november.

LÄS OCKSÅ: Svanstedt vann HambletonianLÄS OCKSÅ: Lasse Granqvist: ”Jag är fan svettig”LÄS OCKSÅ: Hårda kritiken – efter miljonsegernLÄS OCKSÅ: Johan Lindberg: ”Det är sorgligt”LÄS OCKSÅ: – Det är absolut ingen skamkänslaLÄS OCKSÅ: ”Vill man vinna så får man ta seden dit man kommer”LÄS OCKSÅ: Åke Svanstedts seger överklagasLÄS OCKSÅ: USA-stjärnans ilska: ’Förfärligt’
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åke Svanstedt

Hästar

USA