”Julmyra är fortsatt ute till försäljning”

Supergården inte såld: ”Det får ta den tid som krävs”

Supergården Julmyra Horse Center är inte såld.

Prislappen ligger kvar: 70 miljoner kronor.

– Det är en komplex försäljning som kommer att ta tid att slutföra men intresse finns, säger den ansvarige mäklare, Mats Fröjdenstam, till Trav365.

I höstas kom supergården i Heby kommun ut som till salu för 70 miljoner kronor.

– Det är en nästintill unik anläggning och det är inte ofta något liknande kommer ut på marknaden, sa mäklaren, Mats Fröjdenstam, till Trav365 då.

”För tidigt att säga”

Intresset för trav- och hästgården har sedan dess varit stort.

Men ännu har det inte blivit någon affär.

– Julmyra är fortsatt ute till försäljning och så länge den finns kvar på vår hemsida och Hemnet så finns möjligheten att förvärva anläggningen. Just nu har vi diskussion med spekulanter som tittat på anläggningen men även med sådana som ännu inte haft möjligheten att titta på den ännu. Om det är någon av dessa som är slutlig köpare, av bolagen som äger anläggningen eller fastigheterna på anläggningen, är för tidigt att säga, säger den ansvarige mäklaren, Mats Fröjdenstam, till Trav365. 

Julmyra, där flera av landets proffstränare inom trav-Sverige håller till, har det mesta: en fullskalig rundbana om 1 000 meter, en 800 meters rakbana, en 500 meter lång djupsandsbana, en kuperad backbana samt en 800 meters rundsandbana.

Området består av 112 hektar.

–  Det är en komplex försäljning som kommer att ta tid att slutföra men intresse finns. Vi tror och hoppas att vi så småningom kommer att landa i en överlåtelse av bolagen eller fastigheterna, förklarar Fröjdenstam.

52 000 besök på Hemnet

Upplever ni att det är svårare än väntat att förmedla den stora fastigheten?

– Vi ser hellre att vi har en genomarbetad överlåtelse där köpare och säljare känner sig nöjda och trygga än en snabb överlåtelse. Det får ta den tid som krävs. Säljaren är inte i behov av en snabb överlåtelse utan kan driva anläggningen vidare i nuvarande form till dess att vi hittar en köpare som de är nöjda med och som vi kommer överens med.

Intresset har som ovan nämnt varit stort kring supergården. Fröjdenstam ser en ändring bland besökarna, senaste tiden.

– Intresset från de som bara är nyfikna har avtagit något men det har dykt upp intressenter den senaste tiden också, trots att det gått en tid sedan anläggningen marknadsfördes. Sedan vi la ut fastigheten har vi haft drygt 52 000 besök på Hemnet och drygt 13 000 besök in på vår hemsida. Det är ett högt antal både för vår hemsida och Hemnet. Högsta antalet besök på hemsidan hade vi så sent som 4 januari vilket vi tycker är intressant. Det tyder på att det kan dyka upp nya spekulanter i närtid som ännu inte kontaktat mig eller besökt anläggningen.

Majoritetsägare i Julmyra Horse Center är företaget Gelba.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN