”Bara fem procent på V75 – tack för kaffet!”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Umåker lördagen den 14 maj • Här kan du rygga andelssystemen

Miss Irma tillsammans med Björn Goop är en av skrällarna på V75.
Miss Irma tillsammans med Björn Goop är en av skrällarna på V75.

V75 körs på Umåker under lördagen med 49 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Fem procent, tack för kaffet, säger Mario Lipovac om sin V75-skräll.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Umåker under lördagen. Spelstopp 16.20. Omgången kryddas med 49 miljoner kronor i jackpott.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Lyssna på senaste avsnittet i spelaren ovan.

BJÖRNKOLLEN TV: Se senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.13 fredagen den 13 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken


Han såg bländande ut i comebacken och att spekulera i torsk på lördag känns onödigt. 1 Don Fanucci Zet (V75-3) kutade på riktigt fort på Bollnäs och nu ska han få ett lopp till i kroppen innan han går in som regerande mästare i Elitloppet. Jag tror han kommer att se bländade ut och att han går in som favorit att upprepa fjolårets superinsats.

Miljonrensarna

Det är för låg procent på 5 A Knights Victory (V75-1). Formen är grym. Streckar om jag inte tar ställning för någon av de två betrodda. Två procent.

Örjan Kihlström vs. Mika Forss från springspår i V75-2. Sätter någon guldtia på att 7 Behind Lord är först till spets. Där släpper säkert Kihlström, men med lucka kan hästen skrälla. Loppet är öppet. Sju procent.

Gillar ändringar på 7 Ellis Pride (V75-4). Han gick inte dåligt med barfota och bajk i finalen. En knall! Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Umåker. Det ser ut att bli sol, men risk för lite skurar. Banan brukar vara fin däruppe.

… vi har totalt 49 miljoner kronor att spela om då det är jackpott på V75.

… en del hästar i omgången är redan klara för finalerna på Solvalla. Dessa kanske inte maxas i balanserna till den här tävlingsdagen, var vaksam kring dessa.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Med ostoppbare Don Fanucci Zet med på V75-kupongen lär man vara kreativ och gnugga geniknölarna vad gäller valet av andraspik på kupongen. 1 Condior (V75-4) är inte bäst i fältet, men har fått läge för ledning och jag är svag för Magnus Djuses körkonster, han får verkligen hästarna att löpa – med små maningar – i sulkyn. Här hoppas (vet) jag att han spetsar och sedan hoppas vi att övriga stillar sig när den unge supertalangen visar att han vill köra där. Lugna andra 500 meter in i loppet och det här kan gå. Håller vi igång! Elva procent.

Miljonrensarna

10 Mister Hercules (V75-5) såg helt grym ut senast. Tuffare uppgift nu och han är överspelad från bakspår där det är garanti att han får göra jobbet i andraspår. 6 Maesteraemon får man snudd på aldrig först över linjen. Men jag försöker igen. Fyra procent.

I samma lopp kan 1 Hector Sisu få ett topplopp i säg rygg på ledaren. Barfota! Kan skrälla med jätteklaff. Tre procent.

V75-6 vimlar av skrällar och här kommer jag troligtvis ta bort alla som är spelade över tio procent. 9 Impala Am har varit ute i tuffa gäng. Senast trodde jag att hon skulle vinna ett kval till Drottningens Pokal, men det blev ”maskin”. Spurten var dock fin och formen sitter där. Van tuffare gäng! Sex procent.

7 One Kind of Art (V75-7) är riktigt bra och nu åker bajken på. Kan han trilla ner någonstans så är han tung att stå emot. Fem procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Umåker och sista chansen att kvala in till V75-finaler på Solvalla under Elitloppshelgen. Lita på att tränarna i norr har laddat – rejält!

… det är jackpott på V75 och vi spelar om totalt 49 miljoner kronor.

1 Don Fanucci Zet (V75-3) genrepar inför Elitloppet. Procenten är snudd på hutlös, men chansen är jättestor. Spets och slut är mycket, mycket troligt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

Förutom 1 Don Fanucci Zet (V75-3) som har en bra uppgift framför sig så tycker jag om 6 Fabulous Pellini (V75-1) är intressant. Det är ett lopp där många kommer gardera och på förhand känns det kallt att ta dom betrodda. Jag tar därför ställning för Daniel Wäjerstens fina märr som har visat väldigt hög kapacitet. Autostart är ett plus och jag tror man synar dödens direkt – sedan är hon så pass bra att hon plockar ner ledaren. 22 procent.

Miljonrensarna

13 Miss Irma (V75-6) kördes passivt senast på Färjestad och tanken var att hon skulle vara bättre efteråt, men hon kom inte med på poäng. Därför får man åka upp till Umeå den här gången. Jag tror hon kommer vara förberedd för en riktigt stark prestation. Man ska utrusta henne med rycktussar för första gången vilket är intressant. Fem procent, tack för kaffet!

7 One Kind of Art (V75-7) var fin i årsdebuten näst senast, man spände bågen senast, men då blev det galopp. Han är bättre i autostart och kan öppna hyfsat, hittar Oskar ner i ett vettigt slagläge – och det blir lite tempo – då avslutar han vasst. Fem procent.

Tänk på att...

… vi har en jackpott där sjurättspotten kryddas med 24 extra miljoner.

… det är sista chansen att kvala in sig till finalerna under Elitloppshelgen.

12 Ferox Brick (V75-2) förmodligen är bästa hästen i fältet. Står med svårt spår, med en offensiv styrning blir han att räkna med.

3 Readly Lavec (V75-4) var grym senast, han har hårdheten och kanske bara är bäst till slut.

4 Rome Pays Off (V75-5) har inte fått till det i nya regin, skulle han fungera tror jag han inte blir enkel att slå från ledningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

Du behöver inte vara raketforskare för att man ska spika 1 Don Fanucci Zet (V75-3) Loppet är ojämn och allt annat än en seger är katastrof. Vinner oavsett position och löpningsscenario. 86 procent i skrivande stund – det blir sex lopp att tippa.

3 Readly Lavec (V75-4) gjorde en enastående prestation från dödens på Örebro senast där ekipaget slutade tvåa. Kusken är offensiv från start och jag läser tidig spets. 26 procent är en klart spelvärd spik. Barfota runt om och biken sitter på.

Miljonrensarna

1 Isla Nga Hari (V75-6). Det är så klart långsökt att ekipaget ska vinna, men till en procent så är det en rolig kioskvältare. Perfekt läge och ska smygas in i det längsta.

5 Dwayne Zet (V75-7). Läser vi verkligen rätt? Fyra procent på strecken för denna kapabla häst. Lämnas inte utanför på en enda kupong.

Tänk på att...

… jag tycker det ska vara mer jämnstreckat mellan 4 Rome Pays Off och 10 Mister Hercules i V75-5.

2 Cute And Charming (V75-6) är överspelad till 12 procent. Smörlopp senast och efter en turlig lucka segrade man. Det blir andra bullar nu.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

1 Don Fanucci Zet (V75-3) behöver ingen längre prestation, inte heller kusken Örjan Kihlström. Från spår 1 är allt annat än tidig ledning samt en lugn promenad in i mål en skräll. Duon vinner.

Min andra spik i omgången hittar jag i V75-6 och 6 Conrads Anette. Från bricka 6 prickar Jörgen S Eriksson starten perfekt och sitter tidigt i ledningen, därifrån ska duon slås. Spikas till fina 13 procent.

Miljonrensarna

7 One Kind of Art (V75-7) är en häst jag gillar skarpt. Med favoriten fastlåst samt lite hårdkörning mellan några ekipage i starten så kan hästens fina speed avgöra till slut. Fem procent.

1 S.G.Flying Diaval (V75-1) har Björn Goop i sulkyn och lottats till spår 1 bakom bilen. Anmäld barfota samt med bike, skräller till sju procent.

Tänk på att...

… favoriten i V75-1, 4 Castor the Star, redan är finalklar till Elitloppshelgen samt körs med skor, tveksam.

… firma Reden/Kihlström gör rent hus på landets travbanor för närvarande. Oerhört imponerande men även dom kan förlora ibland, väl?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Don Fanucci Zet (V75-3) var riktigt fin vid segern senast och det verkar som att förberedelserna inför Elitloppet har gått enligt plan. Nu är det dags för det finslipande loppet och han blir givetvis oerhört svår att besegra. Han är snabb ut och det finns ingen i det här loppet som kan utmana honom. Spets och slut!

Miljonrensarna

9 Impala Am (V75-6) såg riktigt bra ut i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal senast och det var inte så långt ifrån att hon kvalade in till finalen. Hon har mött tufft motstånd under hela karriären och med rätt lopp kommer hon spurta riktigt vasst över upploppet. Borde vara mer spelad och ska streckas tidigt. Sex procent.

7 One Kind of Art (V75-7) var fin i årsdebuten men senast blev det tyvärr tidig galopp i Orebro Int’l. Han har hög kapacitet och tillhör absolut de bästa i det här loppet och att det blir en amerikansk vagn är ett plus. Utgångsläget är lite lurigt, men hittar man ned i ett vettigt slagläge kommer han fälla många till slut. Se upp! Fem procent.

Tänk på att...

… det är jackpott den här veckan och det beräknas finnas 49 miljoner i sjurättspotten.

... 4 Castor the Star och 6 Fabulous Pellini tycker jag höjer sig något mot övriga i V75-1 och det känns som ett starkt lås i inledningen.

12 Ferox Brick (V75-2) har en grundkapacitet utöver det vanliga och även om utgångsläget blev tråkigt ska han ses med en bra segerchans. Kan vara en rolig chansspik på ett mindre system.

9 Kurri Jari Boko (V75-5) fick en omöjlig resa senast och höll strålande. Han har utvecklats mycket under vintern och kan fälla allt.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Umåker på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här är alla V75-system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln