Michael Carlsson

”Tror att hon är bäst i loppet – jag spikar”

Michael Carlsson synar GS75 lopp för lopp • Söndagen den 9 januari

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

GS75-tipsen till dagens omgång på Rommetravet.
GS75-tipsen till dagens omgång på Rommetravet.

Grand Slam 75 på Romme i eftermiddag som bjuder på flera vidöppna och lågklassiga lopp.

Spikarna kommer på slutet och det är två hästar som gjort mycket starka intryck i sina senaste starter.

Red Hot Roadster avslutade strålande till andraplatsen så sent som i måndags och nu tror jag att han vinner.

Sedan bombar Bergh hem avslutningen med Navona, precis som han gjorde vid hästens övertygande seger senast.

GS75-1

The Bald Eagle fastnade jag för direkt när jag såg startlistan. Hästen är härdad i V75 där han har gjort flera bra prestationer. Han vann bland annat försök i fjol och var trea i finalen. Tappade sedan lite form och har fått en träningsperiod. Reijo Liljendahl är känd för att ha hästarna väl förberedda och när han nu plockar ut The Bald Eagle i ett tämligen mediokert lopp, har jag svårt att se hästen förlora. Visserligen är sex av hans åtta segrar tagna med någon form av barfotabalans, men jag tycker ändå inte att det ska spela så stor roll när han nu möter betydligt enklare motstånd än normalt. Värst emot är såklart Quarcia som är en vass spurtade i form. Avslutade strax under 1.11 sista 800 metrarna senast och gången innan var hon kraftig uppanmäld i gulddivisionen. Får hon en ryggresa kan hon mycket väl speeda ner alla. Två hästar känns heltäckt.

GS75-2

Lill Hans är given förstahäst i den här spårtrappan över lång distans. I fjol tog hästen tre segrar varav en över lång distans. Han har visat finfin form på slutet och höll bra som tvåa senast bakom överlägsna Lysjö Kasper. Var snabb mellan galopperna gången innan och felfri är han ett hett segerbud här. Är dock inte att lita på så det blir gardering. Höstbo Wille är heller inte pålitlig och har galopperat två gånger i rad. Men för tre starter sedan var han duktig som tvåa i ett tufft gäng. Felfri borde han vara med och göra upp om segern här. Torvald Grimm var trea näst senast i samma lopp som Lill Hans. Given från ett bra läge. Pyssel fullföljde bra näst senast men fick en för tuff resa gången efter.

GS75-3

1 Killer Queen Boko har en synnerligen perfekt uppgift i det här lärlingsloppet. Hon återkom efter ett närmare tre månader långt tävlingsuppehåll i lördags, och var då trea från ledningen i Bollnäs. Det var över medeldistans och att det nu är kort distans är en klar fördel. Hästen behövde också det loppet i kroppen och kommer att vara vassare nu säger tränaren Olle Alsén då Killer Queen Boko stått över innan efter att ha blivit sparkad i hagen i december. Innerspåret bakom bilen på Romme är bra och hästen är väldigt startsnabb. Kusken Linnea Alsén känner henne väl, har kört hästen flera gånger och även vunnit med henne. 

GS75-4

M.T.Montpelier är en stark och rejäl häst som passar bra över den långa distansen. Han har tidigare haft problem med aktionen men senast svarade han för en rejäl insats. Han fick då gå först i tredjespår sista 900 metrarna i en snabb avslutning som trea. Täta starter nu borde vara ett plus och intrycket senast var som sagt positivt. Kan öppna bra och kommer han till ledningen är det nog hästen att slå. Zidane D.E. gjorde comeback för Sybille Tinter senast och höll bra som tvåa efter en tung resa. Torde gå framåt med den genomköraren i kroppen.

GS75-5

Önnes Skogman vann direkt i debuten i sin nya regi för Wiktor Kylin-Blom senast. Hästen var helt överlägsen och såg bättre ut än någonsin, efter att ha varit borta från tävlingsbanan i 19 månader på grund av en skada. Har tidigare visat hög kapacitet hos sin förra tränare Jan-Olov Persson men galopperat i nio av 13 starter. Vann med sparade krafter senast och torde knappast vara sämre med loppet i kroppen. Felfri får nog övriga köra om andrapriset här. Mjölner Hera höll bra från ledningen senast över lång distans och kan nog leda länge även här.

GS75-6

Red Hot Roadster återkom efter ett litet uppehåll och startade så sent som i måndags. Han visade bra form direkt genom att spurta vasst till andraplatsen, från tredje par utvändigt. Hästen avslutade strax över 1.11 sista 700 metrarna och var inte långt ifrån segern. Lär säkert gå framåt med loppet i kroppen och kan mycket väl vinna det här. Eftersom det är lite frågetecken på de främsta motbuden väljer jag att spika Red Hot Roadster. Reven Dejavu har helt okej form och är härdad i V75 mot tuffa kamrater. Har vunnit sex av sju segrar från ledningen och missgynnas av bakspåret här. Är ändå så pass bra för den är klassen att han mot det här gänget måste räknas med vinstchans ändå. Man of Steel har inte vunnit på länge. Satt fast i senaste starten och är snabb ut. Kommer han till ledningen och får bestämma är det inte omöjligt att det kan hålla hela vägen.

GS75-7

Navona var återigen tillbaka i gott slag senast när hon tog en övertygande seger från ledningen. Robert Bergh körde offensivt från bakspåret och styrde resolut till ledningen tidigt i loppet. Sedan vann Navona enkelt med krafter kvar. Hästen tog flera segrar vid den här tiden förra vintern innan hon fick en svacka under sommaren. Var tillbaka i segertagen igen under hösten och är klart gynnad av bilstart, då hästen spänner sig och lätt går över i passgång och galopperar när det är voltstart. Tog åtta segrar på 20 starter i fjol och jag tror att hon börjar det nya året på bästa sätt. Står på Berghs filial i Sundsvall och har ingen lång resväg till Romme. Jag tror att Navona är bäst i det här loppet och från ett bra läge lär det bli ett offensivt upplägg igen. Spik.

Carlssons hetaste

3 Vessle Moen (GS75-2)

Bra som trea efter ett offensivt upplägg näst senast. Har gått bra för Mats E Djuse tidigare och står intressant till här.

10 Red Hot Roadster (GS75-6)

Spurtade mycket vasst i måndags som knappt slagen tvåa efter ett uppehåll. Vinner nu istället.

4 Navona (GS75-7)

En vinnarhäst som var tillbaka i segertagen senast och övertygade efter ett offensivt upplägg. Mycket talar för samma scenario även här.


Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–7 (4–1)

GS75-2: 5–3–6–10–1–9–12 (11–2)

GS75-3: 1–6–3–8–5 (10–4)

GS75-4: 6–3–4–8–11 (1–12

GS75-5: 9–3–4–6 (8–7)

GS75-6: 10 Red Hot Roadster (9–6)

GS75-7: 4 Navona (10–11)

Systemet är på 1400 rader / kronor.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!