Drog in 518 000 kronor – tack vare jätteskrällen

Succé på V86 för Sportbladet-experten • Fixade 51 000 kronor per andel

Uppdaterad 2021-09-06 | Publicerad 2021-09-02

Superskrällen Kashmir River vann på V86.

Då blev det succé för Sportbladet-experten Joakim ”Rainman” Rosenhed.

Han fick in skrällen – som förstareserv. Vinsten efter alla åtta rätt: 518 622 kronor och 51 000 tillbaka per andel.

– Skönt att få lite flyt, säger han och skrattar.


ANNONS: Dubbla V75:or i helgen. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Onsdagskvällen innebar final på festivalen V86 Super Days.

Omsättningen landade på 54,5 miljoner kronor. I potten för alla åtta rätt: 41 miljoner kronor.

Omgången, som saxades mellan Åby och Solvalla, blev skrällbetonad, där bland annat favoriterna Hemisphere (V86–4), Donizetti (V86–5) och Tabasco C.D. (V86–7) inte vann.

Totalt prickade 95,81 system in alla rätt.

Ett av systemen gjordes av Sportbladet-experten Joakim ”Rainman” Rosenhed.

Vinsten på andelssystemet ”Rainmans Exklusiv” landade på 518 622 kronor. Tio andelsköpare fick tillbaka 51 000 kronor.

”Herregud”

Och det var inte utan dramatik. I V86-6 vann storskrällen Kashmir River med Petter Lundberg i sulkyn. Duon var bara spelad till tre V86-procent. Joakim Rosenhed fick in hästen som vinnare – som förstareserv – efter att 7 Miss Imperatrice inte kom till start.

– Herregud. Jag hade koll på att Kashmir River var förstareserv men trodde faktiskt inte hon skulle slå favoriten ifrån dödens så som loppet utvecklade sig. Det var en grym insats.

– Jag blev lite uppgiven när Miss Imperatrice blev struken för det var verkligen bäddat för en favoritseger då. Det är skönt att få lite flyt med reserven, det behövs med alla kantbollar ut man haft genom åren.


ANNONS: Dubbla V75:or i helgen. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


”Löste uppgiften med briljans”

På kupongen spikades 2 S.G.Sherman tillsammans med 2 Albacete med Erik Adielsson i den sista avdelningen.

– Jag var inne på att S.G.Sherman skulle hitta till ledningen tidigt och var då hästen att slå. Värsta motståndaren, 8 Minnestads Ecuador, hade inte startat på ett tag och jag tänkte att den behövde lopp i kroppen. Tanken var att koppla grepp med spik, vilket var rätt denna gång.

– Gällande Albacete tänkte jag spets och slut när listorna kom, det är en fin modell som är under kraftig utveckling. Jag gillar att spika erkänt duktige kusken Erik Adielsson, då jag haft framgångar med honom tidigare. Han löste uppgiften med briljans.

Hur reagerade du när Albacete korsade mållinjen som ohotad etta?

– Det kändes så klart extra skönt när han infriade mina förväntningar och vann enkelt från ledningen – precis så som jag hade kört loppet i badkaret.

Över 51 000 kronor i vinst per andel, vad har du fått för reaktioner?

– Det är alltid kul att spela in en större vinst åt sina trogna andelsköpare. Man gör alltid sitt bästa men det är ett evigt maraton att hålla på med trav. Det har varit många grattis på sociala medier, vilket så klart är kul. Man lägger ner mycket tid på det och när det bär frukt är det en otroligt skön känsla inombords.

”Skyldig mig en seger”

I helgen är det dubbla V75-omgångar på Jägersro. Under lördagens kryddas omgången med 59 miljoner kronor i jackpott och på söndagen är det finaler i Svenskt Trav-Derby och Derbystoet.

”Rainman” har hittat en spik till lördagens omgång.

– Jag började tjuvkika på listorna under söndagen på Svensk Travsport och tyckte omgången var läcker. Ska du tvinga mig att säga en spik just nu säger jag 5 Hevin Boko (V75-7) som är en enorm märr som gynnas kraftigt av autostart i stället för volt. Är kanske bara bäst.

Vem är din vinnare av Svenskt Trav-Derby?

– Jag måste säga 2 San Moteur som jag gillar skarpt och jag unnar verkligen Håkan Arvidsson en seger samt en gul kavaj på söndag. San Moteur är skyldig mig en seger, samt mina kompisar, efter andraplatsen i Kriteriet förra året, ha ha.

– Nu får vi Björn Goop upp i sulkyn. Han får bästa loppet (andra utvändigt) och avgör förhoppningsvis på speed mot värsta motståndaren 5 Calgary Games, som jag tror får trava den tunga vägen (dödens), men som verkligen imponerade i försöket. Det står mellan de två.


ANNONS: Dubbla V75:or i helgen. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Andelssystemet ”Rainmans Exklusiv” på V86.
Andelssystemet ”Rainmans Exklusiv” på V86.

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln