”Låg procent på skrällen – det är rena mumman”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Umåker lördagen den 13 maj • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2023-05-13 | Publicerad 2023-05-12

Tomas Pettersson och Cab Frontline är en av lördagens V75-skrällar.

63 miljoner kronor till en ensam vinnare. Det ligger i potten när V75 körs på Umåker.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången.

– Den låga procenten är rena mumman på skrällen i inledningen, säger Erik Pettersson.

– Min skräll blir helt borttappad på strecken, säger Mario Lipovac.

Följ ämnen
V75-tips

ANNONS: V75-jackpott 63 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Umåker med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med 63 miljoner kronor i jackpott.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Tidiga Tanken”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUER: ”Skrällen är bortglömd”


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång på Umåker. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 09.25 lördagen den 13 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

3 Global Badman (V75-3) ser ut att bli en alldeles ypperlig jackpott-spik. Han har ett lopp i kroppen, nu växlas det upp med barfota runt om och han har spetsläge. Många spelare kommer att hamna på 4 Brambling då han flög fram senast, och visst kan han vinna, men som spelet sitter så går jag på spetshästen och därifrån tror – och hoppas jag Global Badman biter ifrån sig bra. 22 procent mot favoritens 46.

Miljonrensarna

Jag är inne på 1 Maybach W.F. i V75-1 och hade spikat om jag varit säker på ledningen, det är jag inte. Då tycker jag loppet öppnar upp sig. 8 Cab Frontline har gjort två bra lopp i spåren nu. Smygare den här gången och lucka. Den låga procenten är rena mumman om det löser sig. En procent.

Spets och slut? Det kan bli så för 7 Oligark Tooma (V75-2). Mika Forss tror jag passar bra här när det ska gasas – hela vägen. Barfota runt om nu är intressant och lopp i kropp. Fem procent.

2 Kit Crown (V75-6) är inte enkel i volt, men ett fint sto och klarar hon bara första 300 metrarna och Uffe Ohlsson kan sätta henne i en rygg, då blir det mycket intressant. Bäst på startvolten, men rena fyndet på spelet. Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Umåker.

… Oscar Berglund växlar upp med barfota och bajk på 10 Jackpot (V75-2). Intressant!

7 Money Smie (V75-4) ska gå med bajk igen. Satt fast senast. Skräll!

7 Månlykke A.M. (V75-5) får jobba för havren på lördag. Ingen man går på som favorit.


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga ”Petterssons Lilla” på V75. [Extern länk]ANNONS: V75-jackpott 63 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

7 Chitchat (V75-1) gjorde årsdebut senast efter paus och gjorde det bra efter jobb i spåren. Han borde normalt sätt gå framåt en del med loppet i kroppen och när han fått springspår ser det bra ut på förhand. Kan han köra sig till ledningen efter en bit tror jag loppet är över, men han ses med god chans även med andra löpscenarion.

Miljonrensarna

8 In Love Mearas (V75-2) blir helt borttappad på strecken och visserligen var han seg senast och har inte vunnit på slutet, men planen har varit att komma ut här och ha honom i bra form. Han har bra kapacitet för klassen och nedstruken ett spår och han öppna snabbt. Hittar Jimmy H Andersson ett vettigt slagläge kan jag se honom skrälla till tre procent.

Tänk på att...

… vi har en stor jackpott med 63 miljoner till en ensam vinnare.

4 Brambling (V75-3) såg väldigt fin ut och när jag slog upp startlistorna i början på veckan stack han ut. En tänkbar spik.

2 Heartbeat Thunder (V75-4) såg väldigt fin ut barfota runt om senast och från bra spår ses han med god chans igen.

5 Gorm (V75-5) är hästen att slå från ledningen med jänkarvagn och barfota runt om. Har så klart respekt för 7 Månlykke A.M..


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

3 Frodo S. (V75-7) var positiv i årsdebuten och kommer få ett fint lopp från detta utgångsläge. Så som jag läser loppet sitter man i vinnarhålet, rygg på ledaren. Sesam öppnar sig på upploppet så är saken biff? Nio procent, en otroligt fräck spik i denna fina jackpottomgång.

Miljonrensarna

8 In Love Mearas (V75-2) är startsnabb och kommer ner ett spår efter strykning. Detta är omgångens kioskvältare till tre procent. Tränare Jimmy H Andersson tycker hästen tar små kliv hela tiden. Ska med på lappen, loppet är öppet överlag.

3 Olea Håleryd (V75-6) ska gå barfota runt om för första gången som är klart intressant. Gillar det jag hör från stallet och stoet ska med på lappen till fyra procent.

Tänk på att...

1 Maybach W.F. (V75-1) har jag alltid gillat och hästen har gjort flera fina prestationer. Läget är kanon med spår 1 och jag blir inte alls förvånad om han sätter nosen först på lördag. 17 procent. Nu tävlar vi Ove A Lindqvist.

… Diamantstoet, V75-6, är ett öppet lopp. Måla på med så många du har råd med.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Nina Wernbloom:

Spiken

7 Chitchat (V75-1) var bra i årsdebuten då han fick gå först i tredjespår sista 700 metrarna och det var mycket nära segern ändå. Nu tror jag att han är ännu bättre och jag ser det som en bra vinstchans.

Miljonrensarna

7 Oligark Tooma (V75-2) är en rusartyp som är väldigt startsnabb, nu nedstruken till spår 6 och behövde loppet senast. Barfota runt om för första gången i livet, intressant till fem procent.

4 Xanthis Coktail (V75-7) är en härdad häst som varit ute en del även i gulddivisionen i vinter och gjort det bra. Nu har han inte startat på ett tag men brukar gå bra efter uppehåll. Får han ett vettigt lopp, och det blir lite körning, tror jag han är med i striden. Sex procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Umåker och fina förutsättningar väntar.

… det kanske ser lite favoritbetonat ut men tänk på att det är 63 miljoner kronor i jackpott, därför finns det ändå spelvärde i omgången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Ninas Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Pydin (V75-5) har jag bra känsla för i Vårbjörken. Han har visat bra form i årets starter och ligger han rätt i handen när bilen släpper fältet kan han verkligen flytta på sig och då är det bra spetschans. Därifrån kan han dra på i ett hårt tempo över den korta distansen och jag räknar med att han leder hela vägen.

2 L.L.Royal (V75-7) har gjort flera fina lopp på slutet utan att riktigt få utdelning. Han har också haft ganska tråkiga utgångslägen och här ser det klart mer intressant ut med bricka två. Han är snabb ut och som jag läser loppet kommer han till ledningen och därifrån måste han bli väldigt svårslagen. Bra spik i avslutningen!

Miljonrensaren

12 Mon’s Tornado (V75-4) gjorde en väldigt mersmakande årsdebut där han var knappt slagen trots ett tufft lopp. Han borde gått framåt en del med den genomköraren i kroppen och även om han drog ett tråkigt spår tycker jag inte man ska nonchalera honom. Blir det lite körning kommer han avsluta vasst över upploppet. Fem procent.

Tänk på att...

… det är en stor jackpott att spela om den här lördagen och en ensam vinnare med alla rätt kan ta hem 63 miljoner kronor.

1 Maybach W.F. (V75-1) trivs väldigt bra i ledningen och lyckas man hålla spets blir han svårslagen på nytt. Tänkbar chansspik.

7 Månlykke A.M. (V75-5) blir stor favorit och jag tycker det finns frågetecken kring formen. Han har varit struken efter senast och årsdebuten var inte heller mer än okej. En häst av hans kaliber räknas givetvis alltid, men den här gången tycker jag det är läge att gå emot honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Som ett bra årgångsvin åldras Jörgen Westholm som både tränare och kusk. Spikar honom i V75-6 med 6 Kate River. Missar inte ledningen från springspåret och resten blir en promenad i parken. 17 procent tackar vi för.

5 Gorm eller 2 Pydin i spets är väl den stora frågan i V75-5. Jag tror tränaren Svante Båth vet vad han gör då han hänger på 5 Gorm en bike och tror att han tar sig förbi värsta motbudet i starten, därefter leder hästen runt om. Spikas till fina 19 procent.

Miljonrensaren

Självklart vill vi se Hanna Olofsson på Solvalla under Elitloppshelgen. Hennes chans att kvala in finns i V75-2 då hon lottats till spår 1 bakom bilen med 1 Beast. Hela vägen Hanna! Tre procent.

Tänk på att...

… historiens skickligaste kusk, Örjan Kihlström, dras med ryggproblem och kanske bara kör Francesco Zet i loppet utanför V75. Håll koll!

… detta meeting är sista chansen att komma med till finalerna under Elitloppshelgen, dit vill alla.

… kan vi få se en 3 Global Badman (V75-3) dundra runt på på 11 blankt och bli inbjuden till Elitloppet? Wäjersten hör hemma där.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Heartbeat Thunder (V75-4) inledde något segt men var klart förbättrad senast när han vann från dödens via 1.12.9/1 000 meter. Snabb, men också rejäl och tål grovjobb.

2 L.L.Royal (V75-7) fick chansen mitt på upploppet senast, kunde inte ta så mycket, men tog för sig på ett bra sätt hela vägen in i mål. Hästen har hittat formen, är snabb ut och tar hand om ledningen och kan leda runt om.

Miljonrensaren

4 Parker (V75-1) har gjort två fina insatser efter uppehåll. Bör närma sig toppformen. Har kunnande för att segerstrida om han fixar spåret, som innebär galopprisk. Ska ändå med på kupongen. 11 procent mot favoritens 36.

Tänk på att...

… det är dubbeljackpott på lördag när Umåker står för värdskapet med många fina lopp.

… i Guldbjörken, V75-3, startar flera med vinstchans. 1 Born Unicorn, som har fått ett bra läge, ska man se upp med till fem procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 63 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln