Han har vunnit 1,7 milj – på en vecka

Publicerad 2011-06-03

Här är mannen som gör spelbutikens kunder vinnare på trav.

Tomas Holmström på Gotland har spelat in 1,7 miljoner kronor – på en vecka.

– Det är folk från hela världen som är med i våra bolag, säger Holmström.

Tomas Holmström driver och äger Spelcaféet, eller Norrgatt Spel och Tobak, i Visby som under de senaste månaderna vunnit massor av miljoner på trav. Varje vecka säljer Holmström cirka 1 000 andelar på trav från V64, V75 och V65. Holmström har en egen hemsida på nätet där folk kan anmäla sig och köpa andelar – utan att behöva besöka butiken. I lördags lyckades Holmström få sju rätt på V75 vilket betalade 238 000 kronor. 59 personer var med på systemet och under lördagskvällen kunde de hämta ut 3 700 kronor var.

Succén återupprepades i onsdags då Holmström återigen slog till – den här gången på V64. Omgången på Tingsryds travbana blev rekordsvår och ingen lyckades få sex rätt. Däremot fick Holmström och hans andelsägare 13 stycken femmor och över 140 fyror, vilket betalade 1,5 miljoner kronor sammanlagt på alla system. 111 personer var med på vinsten och blev 12 000 kronor rikare.

– Kunderna är jätteglada och jättenöjda över vinsterna och det blir mycket aktiviteter för de här pengarna. Det går inte att spela små system och tro att man ska kunna vinna, utan man måste spela stort och det är dyrt att göra det själv så därför är det här perfekt, säger Tomas Holmström.

Vad är hemligheterna bakom vinstsuccén?

– De flesta andra butiker gör systemen på torsdagen och säljer eftersom. Men vi säljer andelarna först, sen gör jag systemen kort innan spelstopp och lägger sedan upp de på nätet så alla som är med kan se. Sen läser jag in systemen på en telefonsvarare för de som inte har internet. Det gör att jag hinner få med all information och jag tror det är nyckeln. Det är inte lätt att tippa på torsdagen för man vet inte så mycket då. Det är en stor fördel att kunna avvakta.

– Jag gör grunden först på lördag förmiddag. Sen när värmningar kommer gör jag de sista justeringarna och sen är det bara att skriva ut och lämna in, det är rätt smidigt. Vi har folk från hela världen som är med.

Hur har ni firat vinsterna?

– Vi har bara jobbat. Det blev så otroligt mycket folk här i går så vi har inte hunnit med.

”Övertygad om att Åke vinner”

På lördag är det jackpott på V75 som avgörs på Mantorps travbana. Tomas Holmström är i högform och har hittat två roliga och bra vinnare.

– Jag är fullständigt övertygad om att Åke Svanstedt vinner första V75 med 9 Big River Supreme, den kommer jag spika på en hel del system. 1 Danne Fame (V75-2) tror jag också på. Den ville jag skulle vinna näst senast men då galopperade han 300 meter från mål. Det är en bra vinnare, säger Tomas Holmström.

HÄR kan du se butikens tips.