Kusken: Han var helt överlägsen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-03

Vilken häst är hetast inför Prix d´Amerique?

Med mindre än en månad kvar till loppet är det inget snack om att det är franske stjärnan Ready Cash som är den store favoriten.

– Han var helt överlägsen i dag, sade kusken Pierre Vercruysse efter segern i Prix de Bourgogne i Paris på söndagen.

Ready Cash var en av favoriterna redan inför fjolårets upplaga av Prix d´Amerique. Hästen ville dock bestämma över sin kusk den gången och det slutade med galopp.

Tränaren Philippe Allaire, som även äger hästen, testade helt nya vägar med sin orolige adept efter loppet. Kollegan Thierry Duvaldestein fick ta över träningen av Ready Cash - och miljöombytet har gjort sexåringen gott.

Det var inte med någon större marginal Ready Cash tog hem säsongens näst sista stora uppladdningslopp på Vincennes. I mål skiljde det bara en längd ner till tvåan Olga du Biwetz och trean Oyonnax. Men kusken satt och höll i sin häst...

– Jag hade bara ett stort problem i loppet och det var att inte komma först för tidigt med Ready Cash. Så överlägsen var han sina motståndare i dag. Han vill gärna ha sällskap den här, förklarade Pierre Vercruysse, som hoppade in i stället för Franck Nivard som hade skadat sig lätt tidigare under dagen.

Flög till ledningen

Ready Cash kastades loss från tredjeparet utvändigt på den sista bortre långsidan och flög till ledningen i den sista kurvan på Vincennes.

Sexåringen lyser av välmående och såg verkligen läcker ut då han tågade undan till seger på segertiden 1.11,5 över 2100 meter. Drygt 600 000 kronor var segern värd.

Nästa uppgift för Ready Cash blir sexåringsloppet Prix Tenor de Baune som körs på Vincennes söndagen 16 januari, två veckor innan det stora slaget i Paris.

Mikael Wikner
/Kanal 75