Stig H:s V64-varning: ”Ska inte överskattas”

TRAV

Åtta starter – sex segrar.

Stig H Johanssons fyraåring Joyland Park blir storfavorit på V64 på onsdag.

Här är tränarens varning till spelarna,.

– Jag tror att han behöver något eller några lopp för att hitta rätt form, skriver Stig H på sin hemsida.

Den amerikanske fyraåringen Joyland Park inledde sin karriär strålande hos Stig H Johansson och tog seg raka segrar. Men i april bröts segerraden då hästen åkte på två förluster och efter det fick talangen vila.

”Trasslat till sig”

Nu, fem månader efter senaste starten, gör segermaskinen comeback på Solvalla då han startar som storfavorit i V64-2. Hästen kommer bli en av omgångens största favoriter – men tränaren varnar nu spelarna och är tveksam på seger.

– Efter att ha inlett jättebra med sex raka segrar under vintersäsongen har det trasslat till sig med skador och sjukdomar för hans del. I senaste starten i april, i ett kval till Kungapokalen, trampade han sig illa när han felade i sista kurvan. Han har också dragits med infektioner under uppehållet och det har tagit tid att få igång honom igen. Tränar okej inför comebacken, men har inte gått fortare än 1.22 och jag tror att han behöver något eller några lopp för att hitta rätt form, skriver Johansson på sin hemsida.

Han fortsätter:

– Jag förstår att han, med tanke på tidigare meriter, blir betrodd på spelet. Därför tycker jag, utan att ha full koll på motståndet, inte att Joyland Park ska överskattas nu.