Hälsningen till miljonvinnaren

Foto: Leif Witasp (till höger) vann V75-7 med Turbos Cherie (till vänster) och fixade 13,7 miljoner kronor till en lycklig spelare. Han hade nämligen spikat ekipaget i den sista avdelningen.
TRAV

Det som började med fiasko blev till miljonsuccé för V75-spelaren.

Hans spik, i den sista avdelningen, galopperade – men Leif Witasp fick hästen i trav och vann loppet.

Vinsten: 13,7 miljoner kronor.

– Åh fy fan, det är helt otroligt, säger en smått chockad Leif Witasp, när han får veta vad han ställt till med.

Flera favoritfall och tre storskrällar gjorde lördagens V75-omgång på Mantorps travbana mycket svår. När omgången summerades var det endast 10,70 system som hade prickat in alla rätt. Utdelningen på sju rätt blev höga 5 508 764 kronor.

Hög puls inför sista

För vissa av V75-spelarna blev omgången mer dramatisk än för andra. En spelare hos Spikens Spel i Stockholm hade lämnat in ett system för över 1 000 kronor. Mannen satt med alla rätt inför den sista omgången. Och pulsen torde ha varit ganska hög då han hade bara en häst i det sista loppet; Leif Witasp och Turbos Cherie. Pulsen sjönk nog inte när hästen galopperade strax efter starten. Turbos Cherie tappade 40-50 meter på galoppen och segerchanserna var i princip borta. Trodde alla. Men Leif Witasp styrde på ute i spåren på slutvarvet och 300 meter kvar till mål fick han upp segerförhoppningarna.

– Det var en häftig uppryckning du. Hon har varit bra länge, men jag trodde aldrig hon skulle gå runt dem så där, säger Witasp.

”Häftigt”

Vips, det som började med fiasko, sorti, och tomhet hade blivit till en stor miljonsuccé för V75-spelare. Han hade endast spelat för sju rätt och fick 2,5 gånger utdelningen i och med att spiken gick in.

Vinsten: 13,7 miljoner.

Vet du att du gjort en spelare i Stockholm till mångmiljonär?

– Nej, har jag det? Åh fy fan, det är helt otroligt, säger Leif Witasp smått chockad och glad.

– Det är rätt häftigt att göra en sådan grej, fyller han i.

Är det något du vill hälsa till miljonvinnaren?

– Det var strongt gjort att spika henne. Han måste ha haft lite känsla och följt med henne ett tag. Det var den häst jag trodde på chans med också. Spelaren gjorde det jäkligt bra, det är bara att gratulera.

Tänker ni kuskar, när ni kör ut till lopp, att ni kan göra någon spelare stormrik?

– Nej, jag har då aldrig tänkt åt det hållet, man tänker inte i de banorna. Om man skulle de, då kan man få riktigt nervdaller, ha ha. Tänk dig själv, herregud, säger Witasp.