Här chockvinner doldisen på V75

TRAV

Doldisen Johan Sedström upplevde en av sin största dagar på travbanan under lördagen.

Tillsammans med sin elvaårige valack Agge The Bomber vann han på V75 – och tjänade 100 000 kronor.

– Det är en liten bråkstake som blivit elva år och förståndig, sa Johan Sedström efter skrällsegern.

Örebrotränaren Johan Sedström, 48, driver en liten tränarrörelse då han har 18 hästar i träning. Under lördagen skrällvann han V75 på Kalmars travbana tillsammans med Agge The Bomber som Sedström tränat under hela karriären. Agge The Bomber var till en början stökig och svår att hantera, men har med åren mognat. Nu har hästen hunnit bli elva år och vann knappt men säkert V75-3 efter ett lopp i rygg på ledaren.

”En bråkstake”

Johan Sedström körde till ledningen direkt men tvingades släppa till en het konkurrent. Runt slutsvängen fick Sedström och hans häst chansen och kunde via en bra spurt vinna knappt men säkert före Johnny Takter och Jackal Face. Agge The Bomber såg slagen ut mitt på upploppet, men kontrade till seger den sista biten.

– Jag ville inte släppa till Tommy, men jag blev tvungen. Jag fick finna mig i att sitta i rygg på Tommy och det kändes inte bra. Men på sista långsidan hade jag förhoppningar om att en lucka skulle komma i sista sväng, och det var precis så att jag kom ut. Jag har egentligen inte gjort någonting, han har blivit bättre och bättre. Det är en liten bråkstake som blivit elva år och förståndig, sa Johan Sedström efter skrällsegern i V75-3.

Segern var värd 100 000 kronor. Agge The Bomber vann på 1.14,7 över 2 140 meter med bilstart.