”Min häst ska med på V64-kupongen”

Foto: SARA RINGSTRÖM/ALN
Comeback Radioprofilen Ulf Elfving har Nemo Lavec till start vid onsdagens jackpott på V64.
TRAV

Här är hästen som kan fixa miljonerna på V64.

Vid onsdagens jackpott gör radioprofilen Ulf Elfvings häst Nemo Lavec comeback och ägaren låter hoppfull.

– Hästen ska med på kupongen, berättar Elfving.

Radioprofilen Ulf Elfving har ett stort travintresse och både spelar på trav och är med som delägare i två travhästar hos tränaren Svante Båth.

11 miljoner i potten

Vid onsdagens jackpott, då 11 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare, gör hästen Nemo Lavec comeback efter en tids frånvaro. Hästen har inte startat sedan i november i fjol då hästen slutade fyra på Bergsåker.

Nu startar hästen i den tredje avdelningen på V64 och Örjan Kihlström kör hästen för tredje gången. De tidigare starterna med Kihlström har resulterat i en femteplats och en seger.

– Det ser lite svårt ut eftersom han inte har startat på ett tag. Jag skulle kunna tänka mig att han behöver några lopp i kroppen, säger han

Det är jackpott och miljoner i potten. Det här kan inte vara en skräll för V64-spelarna?

– Han ska med på kupongen. Jag kommer att ta med honom. Hästen kan mycket mer än vad han har visat i de senaste starterna. Han är duktig bara han får vara frisk. Jag kommer att spela, V64 är minst lika kul som V75.

Nu när hästen startar på Solvalla kommer Elfving vara på plats för att heja fram sin häst.

– Jag kommer att vara på plats och besöka stallbacken. Det här är en så trevlig häst så jag vill hälsa på honom. Det är en snäll och rar häst. Egentligen ser man loppen bäst hemma, men det är en speciell känsla att vara på plats. Det var så länge sedan han startade så det kan vara kul att vara där, säger han.