”Aloe Vera är för oss hårdhudade”

TRAV

En trolig och en rolig.

Och ett sjövilt lås i sista.

Det är vinnarreceptet till Mantorps jackpott.

Hoppas på fortsatt V75-flyt.

Sju rätt i lördags och drygt 10 000 kronor i vinst. Om man inte spelade enbart för sju rätt, då hämtade man ut runt 22 000 kronor. Själv spelar jag enbart till sjurättspotten när det är jackpott – som då och nu alltså.

Mantorp bjuder alltid på roliga V75:or, hästarna strömmar till från alla väderstreck och loppen blir svåra (spelbara). Morgondags batalj är inget undantag. Vi går väl igenom hela omgången.

Full gas nu

V75-1: Två topphästar ryker ihop. Staro Dixieland var grym när han vann på Solvalla näst senast. Dundrade till ledningen 1 000 meter kvar via en våldsam rusch och försvann till vinst 1.12,8/1 640 meter auto. Senast galopperade han i spåren under attack i sista kurvan i ett V75-lopp. Han såg inte trött ut då men hade en hopplös uppgift med spår tolv på 1 640 meter. Räkna med full gas, Erik Adielsson hälsar att positioner inte spelar så stor roll … Heta motbudet är Indigo Broline. Måste erkänna att jag är grymt impad av hans uppenbarelse. Den sköre sexåringen har två lopp i kroppen, två raka segrar, och senast såg han brutalt fin ut. Målgången liknande mer en spänstig provstart. Som sagt, här lär det smälla lite.

Två streck, men det har ni redan fattat.

V75-2: Omöjligt långlopp där jag snokat, kollat och letat. Tyvärr blir jag er svaret skyldig. Jag vete fasen. Mycket spel på starke Zingo Transs R. Han drog på med 1.15 sista 2 000 meter i front senast och var bra. Tycker ändå att motståndet är värre nu. King of Kings med en smygare är farlig. Brukar gå bra efter vila.

V75-3: Aggas Dyring är en favorithäst och när han startar från fjärdespår bakom bilen med ett formhöjande lopp i kroppen kan jag inte hålla mig. Att han inte vann senast berodde på att han inte fick chansen förrän vinnaren var i mål. Dessutom var han inte alls vässad då. Räkna med uppåtform och en snabb start.

Den här hästen kan allt och med en normal resa är han med och slåss om segern. Jag chans­spikar.

V75-4: Fint lopp i lägsta klassen där Celeber Sund är snackhästen. Han är klassig värre men jag undrar om han har den rätta inställningen? Han har i alla fall inte spytt efter målgång hittills. Viggo Trizz glänste när han vann näst senast men har varit struken och inte startat sen 22 december. Om formen håller i sig är han ett hett bud.

Bäst bakifrån

V75-5: 1 640 meter, volt, ston och halva gänget 20 meter efter. Exakt, det är inte lätt. Grappa Akema har en härlig steglängd och har tänt till barfota runt om. Felfri kanske hon bara lufsar undan. Hon är loppets drag. Essien är hårt betrodd, jättefin travare som är som en bil. Bäst bakifrån och så blir det ju nu – tokbakifrån. Little Star Becca är i djävulsk form.

V75-6: Steel Pepper är omgångens givna spik. Han vann överlägset efter en rykande avslutning i comebacken och krossar allt igen. Bara sjukdom eller galopp emot.

V75-7: Här chansar jag vilt och låser med två skrällar. Aloe Vera spetsar och kan rinna undan. Formen är på topp. Naimi avslutade nåt så in i helvete senast efter att ha dragits bakåt i kall rygg. Rygg på ledaren nu och lucka? Pang!