Planen: Förstöra för jättefavoriten

Foto: Västerboonthenews och Peter Ingves.
TRAV

Digital Ink har sex raka segrar i Gulddivisionen.

På lördag ska han stoppas av Petri Puro, Peter Ingves och Västerboonthenews.

– Han gör djävulska lopp hela tiden, jag tror på bra chans i ledningen, säger Ingves till Trav365.

På lördag körs första uttagningsloppet till Olympiatravet på Solvalla, där vinnaren får en direktplats till finalen på Åbytravet 25 april.

På pappret står loppet mellan vinterns kung, Digital Ink, som tagit sex raka (!) segrar i Gulddivisionen och Petri Puros uppstickare Västerboonthenews som imponerar varje gång.

Västerboonthenes vann spårlottningen gentemot Digital Ink då den förstnämnde startar från spår 5 och ”Inken” får dras med ett bakspår, nummer 11.

”Han ser små gubbar i skogen”

Blir segerraden bruten för Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna nu? Kretsen kring Västerboonthenews är inne på det.

– Han är väldigt tacksam hästen. Oavsett hur hårda lopp han får så är det som att han glömmer bort dem direkt efteråt. Han har den skallen som behövs och har kvar samma vilja hela tiden. Jag tycker att han utvecklas hela tiden och han har inte nått sin fulla potential än.

Det är fyra veckor sedan Petri Puros nya snackhäst gjorde debut i Gulddivisionen på ett mycket mersmakande sätt, då han blev tvåa, trots ett jättelopp utvändigt om ledaren.

– Det har blivit fyra veckors paus, men jag kan inte rå för det. Jag körde ett tuffare jobb med honom förra veckan, det var som ett lopp i kroppen. Han tog det bättre än vad jag trodde. Han känns bra och stark. Jag körde honom lite lugnare i går, och han ser små gubbar i skogen, då är han i ordning. Det vet jag.

Hur ser du på taktiken på lördag?

– Jag vill att hästen ska gå i ledningen. Jag tror inte Dreams Take Time kommer i mål om han svarar. Eller om jag säger så, vår häst kommer komma före honom i mål i alla fall.

Kan ni slå Digital Ink?

– Ja, det blir intressant. Ingves är förmodligen jäkligt aktiv från start, det måste han vara. I ledningen är halva loppet vunnet...

– Jag har respekt för ”Inken”, om han är i form. Då är de hästen att slå.

Hur blir balansen?

– Tåsko fram, så at t han får lite grepp på upploppet, och barfota bak. Jag väntar med att rycka skorna runt om.

Och jänkarvagn igen?

– Just det, jag måste fråga om jag kan låna Carl-Otto Göranssons, det får jag inte glömma bort.

”Synd om den som leder...”

Kusken Peter Ingves är känd för att vara offensiv. Och han är väldigt imponerad av Västerboonthenews utveckling på senaste tiden.

– Han gör djävulska lopp hela tiden. Han har gjort det jäkligt bra. Håller han formen är han med därframme igen.

Hur ser du på att möta Digital Ink?

– Han har gjort hemska lopp, men jag tror på bra chans om vi kommer till ledningen. Kommer Västerboonthenews inte dit så blir det lite halvkrångligt. Jag kommer prova rejält från start.

– Han är iordningställd och det är synd om den som leder om de inte släpper, för min kan bli het. De gör nog klokast i att släppa där innanför, men alla kör sin egen häst.