– Det är så att man får gråten i halsen

Foto: Daniel Berglin spelade in 2,5 miljoner kronor till 47 kunder hos ICA Kvantum
TRAV

40-årige Daniel Berglin blev hjälte i Östersund i lördags.

Hos ICA Kvantum spelade han in 2,5 miljoner kronor till 47 kunder.

Daniel hade kryssat för Arby's Amalia, men den blev struken, då fick han in ”rätt” häst: Felicia V.E..

– Det är nästan så man får gråten i halsen, säger Daniel Berglin till Trav365.

Hos ICA Kvantum i Lillänge i Östersund blev det stort jubel i lördags.

Butikens Daniel Berglin spelade in 2,5 miljoner kronor till kunderna.

Varje kund hade betalat 310 kronor för att vara med – och får nu tillbaka 52 000 kronor.

Jättevinsten kom dock inte helt utan dramatik.

I den femte V75-avdelningen fick de in vinnaren Felicia V.E. på grund av en strykning – vilket gjorde att många av de vinnande kunderna var helt ovetandes om pengarna de vunnit.

”Genomslag”

– Vi hade streck för Arby’s Amalia, men då denne blev struken så fick vi in Felicia V.E. på kupongen i stället. Många av kunderna visste inte det, så när de kom hit till butiken och trodde vi vunnit några tusenlappar så hade vi istället vunnit 2,5 miljoner kronor, berättar Daniel Berglin.

Hur har reaktionerna varit?

– Det har varit helt ofattbart, vilket genomslag det har varit och det är nästan så man får gråten i halsen och det är så roligt att få dela ut pengar till våra kunder, det är det roligaste som finns. Att många av kunderna dessutom var ovetandes till vinsten gör det ännu roligare.

”Fantastisk känsla”

Daniel Berglin är spelansvarig hos ICA Kvantum i Lillänge i Östersund och var själv hjärnan bakom det lyckosamma systemet.

– Jag spikade Maven och Rocket Zet. Maven var med i Elitloppet i fjol och efter hennes intryck i snabbjobbet inne på Jägersro så var hon en given spik för mig, trots dåligt utgångsläge. Rocket Zet tävlade barfota runt om för första gången sedan maj i fjol, jag förstod att tränaren Daniel Redén hade siktat på det här loppet och med Björn Goop i sulkyn fanns det inget annat alternativ än att spika.

Hur följde du travet?

– Jag följde travet live, och det var minst sagt spännande. Efter den femte V75-avdelningen var det värt 96 000 kronor och vi hade åtta gånger en häst kvar på systemet, och när skrällen Mind Your Face vann i den sjätte avdelningen blev det riktig puls och då förstod jag att stora pengar var på gång. En fantastisk känsla, säger Daniel Berglin.