Skulle handla mat – vann 17 miljoner

Foto: Kanal 75

avTrav365

TRAV

Han skulle handla mat på nyårsafton – och vann 17 miljoner kronor.

En annan drog sin V75-kupong 100 gånger och tog hem fem miljoner.

Det är bara två i raden av flera miljonvinster på V75 den senaste tiden.

– Han var i ett drömlikt tillstånd, berättar ATG:s vinnarambassadör om mannen som tog hem 17 miljoner kronor.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Jägersro i Malmö – spelet som genom årens lopp gjort mängder med travspelare till miljonärer.

Trav365 går igenom fyra vinnarstorys, från det senaste halvåret.

Tillsammans har den kvartetten plockat hem över 36 miljoner kronor.

”Sa att det var för mycket pengar”

Den kanske mest uppmärksammade vinsten från den senaste tiden är den från nyårsafton, då en man från en liten ort i norra delarna av landet var på besök i Växjö för att fira in det nya året. När mannen var och handlade mat till nyårsfesten på Hemköp i Växjö köpte han en Harry Boy för 96 kronor. Några timmar senare var han mångmiljonär, tack vare datasystemet.

– Han sa att det var för mycket pengar, han hade ingen användning av så mycket, även om han så klart tyckte att det var rolig, har ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog berättat för Trav365.

Vinnaren var inte ATG-medlem och var ett dygn okänd för spelbolaget, men på nyårsdagen ringde vinnaren själv till Hans G Lindskog och berättade att det var han som hade plockat hem storvinsten.

– Han tog en promenad efter tolvslaget som nybliven mångmiljonär, han gick på nyfallen snö och beskrev det som att han var i ett drömlikt tillstånd.

”Öppnade en finare flaska vin”

En av de mest spektakulära V75-vinsterna från det senaste halvåret är bara några veckor gammal, då en pensionär i mellan-Sverige lämnade in två V75-system – och satte bägge. Vinsten skrevs till drygt 10,3 miljoner kronor.

– Han firade tillsammans med sin fru genom att öppna en finare flaska vin, berättade Hans G Lindskog kort efter vinsten för Trav365.

På det ena systemet hade vinnaren spikat skrällen Pacific Face och på det andra systemet var det spiklöst.

– Det är en van vinnare som har lirat på trav i väldigt många år. Han är travkunnig och läser på.

Samma V75-omgång vann en annan travspelare fem miljoner kronor – på satsade 648 kronor. Vinnaren hade lämnat in sitt system hos Stora Coop i Enköping, och när Trav365 ringde till butiken för att gratulera kort efter storvinsten, var de ovetandes om vad som inträffat.

– Oj, oj, oj, är det sant?

Vann miljoner – hos lokala pizzerian

I oktober i fjol hamnade den lilla pizzerian i Glanshammar utanför Örebro i ropet, anledningen var att en man hade klivit in i pizzerian, som är ett ATG-ombud, och spelat sin V75-kupong 100 gånger. Vinsten blev fyra miljoner kronor.

– Jag vet vem vinnaren är, men han vill vara anonym. Det var nästan en enkelrad som han spelade, och det var iskallt spelat av honom, berättade ägaren Isak Ak.

Får vi en ny vinnarstory på lördag från Jägersro?

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

ATG