Digger grävde guld i Ego Boys minneslopp

TRAV

Gert Langstrand om helgens V75

Erik Adielsson trivs att köra Ego Boys Minne.

I går vann han loppet för tredje året

i rad – ett imponerande facit.

Innan loppet låg mycket av fokus på hemmahoppet Leif Witasps Turbo Sund. Men när Dalahästen skulle peta in turboväxeln gav det oönskad effekt. I stället verkade det som om ABS-systemet tog vid eftersom Turbo Sund slog av på takten.

Långt ut i banan kom Digger Crown flygande och vann hur lätt som helst trots en kort galopp strax efter start.

Man ska också komma ihåg att Digger Crown låg sist i fältet när Witasp fick dämpa farten efter ett halvvarv.

När Jewish Banker och Björn Goop tog sats på sista långsidan följde Digger Crown med i rygg och in på upploppet petade Erik Adielsson in överväxeln på nioåringen som på några steg avgjorde loppet. Det var tredje raka segern för Adielsson i Ego Boys Minne. De tidigare vinnarna hette Human Behaviour och Caramba Hall.

Svanstedt vann dubbelt

Erik vann ytterligare ett V75-lopp med en Stig H Johansson-tränad kuse, nämligen Celebrity Photo i sista avdelningen. Det framgångsrika samarbetet mellan Stig och Erik tycks bara gå bättre och bättre.

Bra går det också för pojken med guldhjälmen. I går blev det en dubbel för Lill-Goopen som tycks vara på väg mot ett nytt rekord när det gäller antalet årssegrar. Med storfavoriten Conrads On

Line var det en hel del tur med i spelet.

I sista sväng hade Björn redan siktat in sig på en andra plats bakom bortflyende Timotejs Potter. Men precis när körande Fredrik B Larsson ställt i ordning seger-

smilet kom galoppen. Och segerstaplaren Björn Goop kunde inkassera ännu en pinne i protokollet.

Nästa pinne kom med överlägsne Royal Winner i första DD-loppet.

En dubbel blev det också för Stall Åke Svanstedt. I första avdelningen kunde chefen själv vinna med starka Tobina Pazzione, som lyckades knäcka ledande Västerbo Miguel precis på ritsen. Palermo Mail försökte ta upp jakten på tätduon men fick nöja sig med ett tredje pris. Snopet för Västerbo Miguel som man snart unnar en V75-seger.

I lärlingsloppet för enbart ston blev det dubbelt Svanstedt. Vann gjorde Frank Nilsson med F.D.Currie före en tapper Cementa Palema, som tvingades kajka i tredje spår runt slutböjen.

In på upploppet skrek Sarah Swahn som den värsta Carola för att hålla igång Cementa Palema, men vad hjälpte det när arbetskamraten Frank satt och finåkte sista biten in mot mål.

Ny stjärna från Persson

I kallblodsloppet blev det som vanligt när Jan-Olov Persson är med i leken. Ingen Järvsöfaks den här gången men väl en Järvsömolle. Det blev en solklar viktoria för Persson och ”Molle” före favoritspelade Troll Jokeren.

Betrodde Trönöfaks var lika dålig som på Åby senast. Då var han aldrig med i matchen över huvud taget. Den här gången blev det galopp utan någon som helst anledning.

Gert Langstrand