Jätteskrällen i semifinalen

Det serverades fin travsport på Örebro på torsdagskvällen då fyra Breeders' Crown-lopp stod på menyn.

De treåriga favoriterna Al Dente och Sing A Song vann båda från ledningen.

En desto större överraskning var det när fyraåringen Charrua Forlan vann.

– Jag är förstås fantastiskt nöjd, jublade Hans-Owe Sundberg efter att ha satt dit 53-oddsaren via en vass avslutning.

Det kördes fyra uttagningslopp i unghästserien Breeders' Crown i Örebro på torsdagen där semifinaler hägrade för de sex främst placerade hästarna.

I de fyraåriga hingstarna och valackernas lopp tilläts Per Nordström dämpa tillsammans med favoriten Nimbus C.D. och såg länge segersäker ut. Men han stumnade betänkligt in på upploppet och i stället kom segern att stå mellan Carelin och Charrua Forlan där alltså den sistnämnde drog det längsta strået.

– Jag hade räknat med att han skulle behöva ett lopp i kroppen för att matcha detta motstånd, men det gick ju bra ändå. Tyvärr är han inte anmäld till något annat än Breeders' Crown, men det finns naturligtvis även vanliga årgångslopp att välja mellan, sade Hans-Owe Sundberg.

Framgång för Malmqvist

Samma årgång gäller för Tomas Malmqvists sto Backfire som även hon inledde årets säsong på bästa tänkbara sätt.

– Vi stod här för 16 år sedan tillsammans med Montana Chill och Tomas har en förmåga att plocka fram fina unghästar. Jag körde lite för sakta mitt i loppet, vilket gjorde att jag bjöd in övriga och det kostade en repa, men hon löste det på bästa sätt, berömde körande Erik Adielsson.

Backfire kvalade in till dubbla E3-finaler, en Breeders´ Crown-final och inte minst Travoaks som treåring och att döma av årsdebuten lär det fortsätta på samma sätt under denna hennes fyraårssäsong.

– Hon verkar verkligen ha utvecklats fint under vintern så visst finns det förhoppningar om det, avslutade Erik Adielsson.

Kolgjini körde blankt

Lutfi Kolgjini gjorde resan till Örebro med två hästar men körde blankt. Först var det fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning, Onceforall Face, som galopperade som slagen över upploppet och detta via avancemang fram till dödens. Därefter gick Radieux samma öde till mötes.

Galopp i ett Breeders´ Crown-lopp blev det även för kriterievinnaren Rokkakudo, enda skillnaden var att missödet kom direkt från start.

Torbjörn Jansson ledde runt om med sin Sing A Song i de treåriga stonas lopp och samma taktik använde Örjan Kihlström med Daniel Söderbergs Al Dente.

Spelmässigt blev det svårt. 20,5 system prickade alla vinnarna och utdelningen enbart för sex rätt blev 81 477 kronor.

Anders Nilsson/Kanal 75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!