Sportbladets V86-tips

Publicerad 2014-03-04

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tunt anmäld till Jägersro när det är deras tur att del-arrangera V86 är illavarslande för framtiden. Men de hästar som startar är i alla fall ganska fina.

Tipsettan

Om Sahara Fairytale får överta ledningen tror vi att loppet är över, men trots startsnabbheten får hon svårt att nå dit av egen kraft. Hon har dock gått väldigt bra bakifrån på slutet så det är inte helt avgörande för henne att hon når till spets, även om det ökar vinstchansen betydligt.

Motbuden

Wiss Shadow har formen helt på topp. Hon är knappast tuff nog att vinna från dödens men med en bra ryggresa, vilket är det mest troliga alternativet, spurtar hon ettrigt över upploppet. Ju hårdare tempot varit på vägen desto större chans har hon. Vi ratar Havbergs Mimi men egentligen förtjänar hon en plats på kupongen från perfekt läge – om tränaren till henne kan ge en bra förklaring till den tveksamma insatsen senast tycker vi att man ska lyfta in henne på systemet. Martin Berg, mannen som får bin att framstå som lata, har garanterat pratat med tränaren och den intervjun samt alla andra tränarintervjuer av vikt kan man ta del av i onsdagens Sportbladet.

Skrällbudet

Vi tycker att Queen Koea höjde sig under fjolåret och hon har också börjat det här året bra. Hon kan få en fin resa i draget från sitt utgångsläge.

Spetsbuden

Havbergs Mimi testas nog i ledningen om formen är som den ska. Annars är Sahara Fairytale den troliga ledaren även om Wiss Shadow också är snabb ut.

! Statistik­vinnaren

Havbergs Mimi.

V86-2

Loppet

Lika bra lopp som de lopp ingående i Stoeliten som vi brukar se på V75.

Tipsettan

Det blev bara två segrar på tolv starter för Drillbit Ås i fjol men hon såg fantastiskt fin ut mest hela tiden, och mer än ett par gånger var hon moralisk vinnare. Hon lär få en fin säsong även i år och fast hon knappast är i hundraprocentig form direkt, ger vi henne goda chanser att vinna årsdebuten trots hårt motstånd.

Motbuden

Miss Sue V. har årsdebuten avklarad. Hon kom undan den med beröm godkänt och lär vara ännu rappare den här gången. Tar hon ledningen är mycket vunnet, även om hon i ett andraskede kanske kan tänkas släppa. Den som kan sätta käppar i hjulen för Miss Sue V. i spetsstriden är innerspårets Miss Beniss som var fin vid seger i onsdags. Vi ratar ändå henne den här gången då motståndet är mycket hårdare nu. Vi betalar heller inte för Canaka B.F., men i hennes fall beror det på det tråkiga utgångsläget.

Skrällbuden

Stefan Melander har två hästar med som båda bör nämnas. De har det gemensamt att de båda agerar ojämnt, men i ljusa stunder duger True Advantage och O.U.Glide i de flesta stoloppen i Sverige.

Spetsbuden

Miss Beniss eller Miss Sue V. Drillbit Ås en joker.

! Statistik­vinnaren

Drillbit Ås.

V86-3

Loppet

Tänkbar spik finns i detta lopp.

Tipsettan

Det är för tidigt att höja Nangijala Face till skyarna, men hon ser ut att kunna bli riktigt bra. Vi garderar, med risk för att hon är överlägsen.

Motbuden

Fem streck totalt.

Skrällbudet

Soffi Knock?

Spetsbuden

Nummer 2 eller 6.

! Statistik­vinnaren

Nangijala Face.

V86-4

Loppet

Bra lopp där spårlottningen gör att vi tror att vi vet vem som vinner.

Tipsettan

Ponziopilato Stra höll bra senast. Gången före galopperade han när han hade avgjort spetsstriden. Det får ses som ett olycksfall i arbetet – normalt sett är han travsäker. Ledningen är en mycket viktig position, ja helt avgörande tror vi i detta jämna lopp.

Motbuden

Elit Sund har ryckt upp sig. Skulle han lyckas snuva vår tipsetta på ledningen stiger hans chanser betydligt. Pirro Bi höll bra med tanke på resan senast. Om han är på topp är han bästa hästen. Men spåret är så klart ett jätteminus.

Skrällbudet

Västerbo Europe har nyfunnen form.

Spetsbuden

Ponziopilato Stra kan utmanas av Elit Sund men vi tror att han, sida vid sida med denne, håller ut honom.

! Statistik­vinnaren

Ponziopilato Stra.

V86-5

Loppet

Grattis till dem som anmälde till det här loppet, det blev hyggligt tunt.

Tipsettan

Photo Princess är ingen sprinter, men distansen fungerar för henne när hon är i ordning. Det lilla fältet gynnar henne också. Om det blir uppullat kostar det inte så mycket att avancera fram i dödens, och skulle hon inte göra det har hon en stark slutrunda att tillgå – minns Solvalla i slutet av 2012, då hon avslutade ett varv efter 10,5 i en sanslös uppvisning. Har hon sin bästa dag har hon toppchans.

Motbuden

Avalon Spider sätter vi med viss tvekan upp som spetsfavorit. Han är inte beroende av den positionen men det underlättar givetvis om han kommer dit och får bestämma en liten bit. På sina bästa dagar är han en mycket duglig häst med enorma fartresurser. Onirique blev fast med gott om krafter kvar senast efter en sanslöst dålig styrning. Men det brukar ju kunna vara så: de krafter man inte gör av med ena gången har man nytta av nästa gång. Onirique är förmodligen loppets formstarkaste häst och hade han inte dragit spåret längst ut på vingen hade han mycket väl kunnat få tipset. Amour Rapide slinker också med, som lite av ett lyxstreck. Han gjorde flera fina insatser i fjol och har slagit till som lite av en underdog tidigare.

Skrällbudet

Ja, vi får väl säga Zinedine Bob då. Han har gjort tre starter i år. Svag näst senast men bra i de övriga två.

Spetsbudet

Laddar Avalon Spider kan ha få överta efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Onirique.

V86-6

Loppet

Fina hästar i låg klass.

Tipsettan

Windy Ways är en segermaskin som dragit ett perfekt läge. Det är inte säkert att hon är bästa hästen men då hon har spetschans eller annars borde få en fin ryggresa känns hon som det givna tipset, speciellt då hon till skillnad från värsta konkurrenten har ett lopp i kroppen.

Motbuden

Hur bra är Milton Sigel? Det lilla vi såg av honom i fjol då han gjorde fyra starter, skvallrar om att han kan vara något alldeles extra. Hans-Owe Sundberg vann nyligen med en årsdebutant (Recation) på V86, så hans hästar verkar vara väl förberedda inför den nya säsongen. Spelarkåren har till slut börjat förstå att Jartinec är en bra häst. Han var mycket fin senast då han vann från ledningen. Han kan hålla ledningen igen men det är betydligt hårdare emot den här gången. Reims Gasti var fin senast mot mycket enklare motstånd. Han drar nog en del streck den här gången men vi tycker att han i första hand, med tanke på det hårda motståndet, är ett platsbud.

Skrällbudet

De relativt få gånger Vernin Starlight fick till det i fjol visade han fint kunnande. Årsdebut nu.

Spetsbuden

Jartinec eller Windy Ways.

! Statistik­vinnaren

Windys Ways.

V86-7

Loppet

Bra klass på de främsta i ganska ojämnt lopp.

Tipsettan

Mr Pellegrino som tidigare var en ganska vek häst har varit grymt bra på slutet, då han även tålt att göra grovjobbet. Kanske tar de hårda loppen ändå ut sin rätt, vi inbillar oss i alla fall att han var aningen sämre senast – den mycket fina insatsen till trots. Vi kan inte gå emot honom i tipsen men vi vill ändå gardera honom.

Motbuden

American Idol har alltid varit talangfull men har stoppats upp en del under karriären. Han visade sin fulla kapacitet i fjolårets sista start och är han i när­­heten av den formen duger han i årsdebuten. ­Gru­metti är en kanon för klassen. Även han har vilat.

Skrällbudet

Nok’en Fräkkert är gedigen.

Spetsbuden

Vi säger nog American Idol. Sigurd Speed släpper?

! Statistik­vinnaren

American Idol.

V86-8

Loppet

Meriterade hästar på tillägg, men det är lätt att överskatta dem.

Tipsettan

Att Dream Duo inte kunde ta 20 meter på Oliver Kronos senast är inte mycket att säga om – Oliver Kronos kommer vi att få höra talas mer om ­under året. Nu är det ­Dream Duos tur att ­vara ­jagad av tilläggs­hästar. ­Spåret är ingen hit men Dream Duo är för­nuftig, ledningen är ingen utopi.

Motbuden

Odd Fellow har toppform. Long Night har bara hygglig form, men ett bra läge. Friction är ju bästa hästen men fjolåret var misslyckat. Hur blir det i år?

Skrällbudet

Stormvaring för Wannabe Kemp som varit bortglömd i loppen på slutet men har toppform.

Spetsbuden

Fördel Hamras One More. Annars Dream Duo?

! Statistik­vinnaren

Wannabe Kemp.

Per Nicklasson