ATG:s tidiga julklapp – 55 miljoner kronor

TRAV

Här är ATG:s julklapp till de aktiva i trav-Sverige.

55 miljoner kommer att delas ut under 2011.

– Spelet på hästar i Sverige går mot ett nytt omsättningsrekord på över 12,7 miljarder och det möjliggör den här viktiga satsningen, säger ATG:s vd Remy Nilson i ett pressmeddelande.

Tidigare i höst kom ATG och ST (Svensk Travsport) med första delen i satsningen på de aktiva inom trav–Sverige. Nu, en vecka innan jul, kommer nästa del. De aktiva inom travsporten kommer att få 55 miljoner kronor under 2011. 31 miljoner i prispengar, elva miljoner till premieloppen och 13 miljoner till uppfödarna.

– Spelet på hästar i Sverige går mot ett nytt omsättningsrekord på över 12,7 miljarder och det möjliggör den här viktiga satsningen. ATGs spelmodell ger de aktiva inom travsporten cirka 925 miljoner kronor nästa år, säger ATGs VD Remy Nilson i ett pressmeddelande.

Ulf Hörnberg, generalsekreterare i Svensk Travsport fortsätter:

– Vi vill vara tydliga och betona att de nya 55 miljonerna går direkt till de aktiva. Varenda krona går till hästägare och uppfödare. Det behövs positiva signaler i travsporten och det här är definitivt en sådan.

Satsning på ston

Satsningen innebär att förstapriset i samtliga Breeders' Crown-finaler höjs från 700 000 kronor till en miljon. Det kommer även att ske en satsning på stona där förstaprisen i stoloppen höjs markant. På V75 kommer det också att ske förändringar. Prispengarna i Guldfinalerna ökas ytterligare och kommer att få ett förstapris på en halv miljon.

”Glädjande”

Uppfödarna ska också få det bättre. Totalt får uppfödarna 92 miljoner nästa år, en ökning med 15 procent.

– Sammanfattningsvis är det glädjande att kunna konstatera att under de senaste fem åren har medlen till de aktiva ökat med 21 procent samtidigt som spelomsättningen ökat med 13 procent, säger Remy Nilson i pressmeddelandet.